Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

IT-avdelningen söker en teknisk förvaltare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

IT-avdelningen söker nu en tekniskt stark förvaltare till rollen som objektledare/förvaltningsledare för arbetsplatsobjektet. Vill du medverka till kommunens digitalisering och hjälpa våra verksamheter i sin verksamhetsutveckling med IT som stöd då är detta en tjänst som passar dig. IT-avdelningen består av 55 medarbetare som tillsammans sköter kommunens gemensamma IT-infrastruktur och levererar IT-tjänster till alla verksamheter. Samtidigt som vi i vardagen levererar, ger support, underhåller och utvecklar våra IT-tjänster så är vi en viktig partner till kommunens verksamhetsutveckling med digitalisering som stöd.

Tjänsten är placerad inom enheten Förvaltning IT. Enheten ansvarar för förvaltning och utveckling av IKT-objekten Arbetsplats, Teknisk plattform samt förvaltningsobjekt inom verksamhetsstöd.

Objektet Arbetsplats omfattar tjänster inom klient (datorer, plattor och uppkopplade enheter av olika slag), utskrift, telefoni, applikationer samt licenser. Initial support ansvarar IT-avdelningen för inom klient och telefoni men tredje linjens support är utlagd på underleverantörer.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget som objektledare ingår att:

• skapa en årlig förvaltningsplan för objektet med tillhörande budget.
• prioritera, planera, koordinera och följa upp aktiviteter, uppdrag och leveranser utifrån förvaltningsplan samt interna och externa uppdrag och projekt.
• ta huvudansvar för förvaltningsobjektets tjänster och livscykelhanteringen av dessa.
• leda och utveckla arbetet i din arbetsgrupp, samt med angränsande förvaltningsobjekt och externa leverantörer.
• praktiskt arbeta med problemlösning inom området.
• hantera avtal och fakturor.
• medverka till ett öppet arbetsklimat och ett väl fungerande team.

Till din hjälp har du en handfull kompetenta förvaltare och objektspecialister.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT-området, alternativt har du eftergymnasial eller annan utbildning förvärvad i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av förvaltningsarbete.
• Dokumenterade kunskaper inom klientområdet gällande Windows 10.
• Förmåga att självständigt planera och följa upp eget samt gruppens arbete.
• Samarbetsvilja och en drivkraft att bygga nätverk .
• God kommunikativ förmåga och skicklighet i att uttrycka dig i tal och skrift.
• Genuint tekniskt intresse och vilja att arbeta med lösningar och vidareutveckla tjänsterna inom Arbetsplats

Meriterande:
• Kännedom om ramverket ITIL.
• Erfarenhet av att arbeta med förvaltningsmodellen pm3.
• Kunskaper om MDM och SCCM.
• Erfarenhet från offentlig verksamhet.
• Erfarenhet av budgetansvar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet såsom intresse för och förmåga att ta ansvar, både för din egen arbetsinsats och för din del i arbetsgruppens samlade resultat. I din roll kommer du att ha kontakter internt som externt vilket ställer höga krav på att du har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt mot kunder och kollegor. Du kommunicerar på ett tydligt och informativt sätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 16 januari 2019
Referensnummer A837612
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anders Hane
Enhetschef Förvaltning IT
054-540 8014
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den