Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Ekonom

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstad Airport är Värmlands största flygplats med ungefär 90 000 passagerare per år. Från flygplatsen går linjetrafik till Arlanda, Frankfurt och Las Palmas. Dessutom avgår charter till bl.a. Gran Canaria, Mallorca, Rhodos, Kroatien, Turkiet, Kreta och Cypern.
Karlstad Airport är ett helägt kommunalt bolag och ingår i koncernen Karlstads kommun. Vi är 35 anställda, där de flesta arbetar med säkerhet och service för passagerare och med att serva avgående/ankommande flyg.

Bolagets ambition är att verksamheten vid flygplatsen skall växa, både när det gäller antalet passagerare och flyglinjer men också när det gäller verksamheter kopplade till flygplatsen.
Bolaget består av en bolagsstab och en flygplatsavdelning. På flygplatsavdelningen finns en stab och en driftenhet. Vi söker nu en ekonom till bolagsstaben.
Karlstad Airport ligger 18 km nordväst om Karlstad efter vägen mot Kil.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är placerad direkt under vd på bolagsstaben. På bolagsstaben finns ytterligare en ekonom, en verksamhetsutvecklare, en kommunikationsstrateg, en marknadschef och en säljare. Eftersom vi är ett litet bolag har vi inte förutsättningar att ha specialister inom alla de områden som normalt finns på en stab, vilket innebär att vi söker dig som gillar bredd, helhet och variation i arbetsuppgifterna.
Detta präglar även tjänstens innehåll. I huvudsak (ca 50%) har arbetsuppgifterna inriktning mot ekonomi där du är ett stöd till nuvarande ekonom vid ekonomisk planering och uppföljning bl.a. i budget- och bokslutsarbetet. Du kommer även självständigt ansvara för fakturering, reseräkningar, inkassofrågor, kreditprövning och försäkringsfrågor. Du ansvarar även för att ajourhålla attest- och rekvirentförteckning samt samordna bolagets arbete med intern kontroll.

Karlstad Airport är en relativt stor fastighetsägare. I tjänsten ligger att samordna och utveckla affärsområdet Fastighet, svara för ekonomisk förvaltning, hyresgästkontakter och affärsutveckling. Du företräder Karlstad Airport som fastighetsägare i relation till externa parter och ansvarar i tidiga skeden för fastighetsutvecklingsprojekt.
Flygplatsen har även ett stort antal avtalsförhållanden med externa parter. I tjänsten ingår att ha överblick och god ordning på bolagets samlade avtal. Det innebär ansvar för upprättande, bevakning, dialog med motpart, uppföljning samt hantering av ekonomiska förhållanden i samarbete med verksamhetsutvecklare och ekonom samt ajourhållning av avtalsmallar och prislistor.
I arbetsuppgifterna ingår även visst administrativt stöd till affärsområdena Marknad, Flygplatsdrift och till vd samt tillfälligt arbete i gate och taxfree vid charteravgångar.

Kvalifikationer

Relevant högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi, främst mot redovisning.
Utbildning i avtalsjuridik och/eller fastighetsekonomi är meriterande.
Behärska engelska väl i tal och skrift
Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter i en stabsroll är meriterande.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 25 november 2018
Referensnummer A826143
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Hans Wennerholm
VD
hans.wennerholm@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den