Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Lokalplanerare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Fastighetsavdelningen uppdrag är att vara långsiktiga fastighetsägare, tillhandahålla lokaler och boenden till kommunens verksamheter och bra miljöer för karlstadsborna. Vi har ca 600 000 kvm lokaler varav ca 470 000 kvm är egenägt. Avdelningen med ca 80 medarbetare ansvarar förutom lokalstrategiskt arbete och lokalplanering även för fastighetsförvaltning, drift och byggprojekt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tillsammans med oss vill skapa framtidens lokaler. Du är en av två lokalplanerare och i din roll arbetar du för ett effektivt nyttjande av våra lokaler. Du är en viktig spelare i jobbet med att utifrån kundens behov föreslå alternativa lokallösningar. Detta gör du genom att samverka med verksamheterna, fastighetsägare, konsulter och kollegor.

Arbetet innebär även att du:
• ansvarar för nytecknande och omförhandling av hyresavtal samt budget för hyresobjekten.
• ansvarar för inhyrningsärenden och bevakar uppsägningsbara och omförhandlingsbara hyresavtal med privata fastighetsägare.
• genomför mindre förstudier

Kvalifikationer

Vi söker dig som med stort engagemang tillsammans med kollegor kan driva lokalplaneringen så att vårt lokalbestånd blir effektivt över tid. För detta krävs att du har relevant utbildning, exempelvis som fastighetsekonom, och/eller erfarenhet och kunskap om fastighetsekonomi och relevant juridik. Har du dessutom erfarenhet från kommunal verksamhet eller liknande organisationer så ser vi det som meriterande.

För att trivas i tjänsten behöver du vara van vid att arbeta självständigt och strukturerat med fokus på långsiktiga lösningar. Du är en ansvarsfull person som är van att metodiskt driva uppdrag. Det är också viktigt att du är tydlig, har stor förmåga att prioritera och kan hålla givna tidsramar. I rollen kommer du ha många kontaktytor, det är därför viktigt att du har ett relationsskapande arbetssätt och god förmåga att skapa ett kreativt arbetsklimat.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Vi kommer att hålla intervjuer löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 30 maj 2019
Referensnummer TFN 2019-2609
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna-Lena Ljung
Avdelningschef, Fastighetsavdelningen
054-540 68 38
anna-lena.ljung@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den