Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Personligt Ombud Värmland

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

I Värmland bedrivs verksamheten Personligt Ombud i en länsorganisation med Karlstad som värd kommun. Totalt har länet 9 ombud som arbetar i fyra geografiskt indelade områden.

Nu söker vi ett Personligt Ombud till Norra området, där Torsby är utgångspunkt och kommunerna Hagfors, Sunne och Munkfors ingår. Verksamheten styrs av en ledningsgrupp där representanter från kommun, landsting, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och intresseorganisationer ingår.

Arbetsbeskrivning

Personligt ombud riktar sig till personer, 18 år och äldre, målgruppen är personer med psykisk funktionsnedsättning som ger stora svårigheter i vardagen. I uppdraget som Personligt Ombud ingår att stödja målgruppen att få sina behov tillgodosedda utifrån gällande lagstiftningar. Arbetet innebär att genom ett pedagogiskt arbetssätt skapa förutsättningar för individens delaktighet och egenmakt. I arbetet ingår även att synliggöra och kartlägga behov av vård, stöd och service tillsammans med individen och att stödja i möten med olika myndigheterna. Personligt ombud arbetar processinriktat och är lotsar i de olika samhällsystemen ” är hjälp till hjälpen.”

Som personligt ombud arbetar man på den enskildes uppdrag, ofta i deras egna hem. Arbetet ställer stora krav på självständighet, såväl som god samarbetsförmåga. Förutom målgruppsarbetet ingår att uppmärksamma och rapportera hinder, brister och systemfel i de offentliga systemen till berörd myndighet och ledningsgrupp. I arbetet ingår att ha planering och marknadsföringsansvar för det egna geografiska området och ett gemensamt övergripande ansvar för hela Värmland. Arbetet är förknippat med resor i det geografiska området.

Kvalifikationer

• Akademisk utbildning eller likvärdig
• Erfarenhet från arbete med målgruppen
psykisk funktionsnedsatta.
• Mycket god samarbetsförmåga.
• B-körkort är ett krav.

Vi ser gärna att den sökande bor i det geografiska området.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 november 2018
Tillträde Tillträde senast 1 november 2018.
Ansök senast 10 augusti 2018
Referensnummer A802353
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Monica Hjelte
Verksamhetschef
054-540 52 87
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den