Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Administratör förskola till Skolområde Syd

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Förvaltningens skolor och förskolor är organiserade i tre skolområden: Syd, Väst och Öst. Varje skolområde leds av en skolområdeschef.

Arbetsbeskrivning

I skolområde Syd har vi ca 1400 barn i våra 20 förskolor. På våra grundskolor har vi drygt 1000 barn i våra fritidshem. Dina främsta arbetsuppgifter är att för ca hälften av områdets förskolor och fritidshem hantera och registrera inskrivningar och köplatser. Du är en av två administratörer i Syd som arbetar med att administrera förskolans och fritidshemmens placeringar av barn på avdelningar med hjälp av verktyget IST Förskola. Du arbetar såväl självständigt med placeringar som i nära samverkan med din kollega. Samverkan och samordning förekommer därutöver också med de fyra övriga placerare som finns inom vår förvaltning. Också samarbete med skolområdets övriga administratörer och ekonomer krävs, samt med personal på barn- och ungdomsförvaltningens stab på Karolinen.

Det är viktigt att vara väl förtrogen med de regler som gäller för inskrivning, väntan på plats och avgifter, I arbetet ingår att ha kontakter med vårdnadshavare som hör av sig med frågor och synpunkter. Du har ett nära samarbete med skolområdets förskolechefer, såväl med planeringen av förskoleplatser som med själva placeringsarbetet på olika förskolor och avdelningar. Du samarbetar också med de rektorer i området som har fritidshem på sina skolor.

Det förekommer även andra viktiga uppgifter, som att ge administrativt stöd till chefer och medarbetare. I skolområdet finns också administratörer och ekonomer med andra arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad på Herrhagens förskoleexpedition tillsammans med den kollega som har likartade arbetsuppgifter. På den gemensamma expeditionen finns också Syds förskolechefer.

Kvalifikationer

Du ska ha en eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration, personal eller ekonomi. Alternativt har du motsvarande praktisk erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av registreringsverktyget IST Förskola eller annat likartat registreringsprogram. Du måste ha god kommunikationsförmåga. Du är serviceinriktad, flexibel, stresstålig, noggrann och kan arbeta både självständigt och i god samverkan med andra.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 13 augusti 2018
Tillträde eller efter överenskommelse.
Ansök senast 18 maj 2018
Referensnummer A780886
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Gudrun Jalalian
Förskolechef
054-540 33 24
gudrun.jalalian@karlstad.se
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den