Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

IT-förvaltare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Som IT-Förvaltare hör du till Kommunledningskontorets IT-avdelning. Förvaltning IT är en enhet inom IT-avdelningen, som ansvarar för förvaltning av IKT objekten Teknisk plattform och IKT arbetsplats, samt förvaltningsobjekt inom verksamhetsstöd.

Arbetsbeskrivning

I Koncernen Karlstads kommun har vi en gemensam IT-avdelning med uppdrag att ge stöd för verksamheternas digitalisering. Vi har en modern plattform för e-post, kalender, chatt, dokumenthantering och samarbete. Målet med ny plattform är att förbättra kommunens digitala arbetsmiljö med hjälp av mer flexibilitet, mobilitet och självservice. Vi söker nu en IT-Förvaltare med uppdrag som förvaltningsledare som kan agera projektledare vid införande av nytt verksamhetssystem och vara mottagande förvaltare.

Vi söker en driven förvaltningsledare som även fungerar i rollen som projektledare. Storleken på projekt och förvaltningsåtaganden kan variera, men det som är gemensamt för samtliga leveranser är att vi brinner för att skapa nytta och värde för våra kunder. I rollen som förvaltningsledare och projektledare arbetar du med att planera, resurs sätta och säkerställa leveransens kvalitet. Arbetet innebär ett nära och utvecklande samarbete med samtliga roller i organisationen. Du kommer i huvudsak att stödja förvaltningsarbetet för Räddningstjänsten Karlstadsregionen men tillhöra koncernens gemensamma IT-avdelning.
Att arbeta som förvaltningsledare i koncernen Karlstads kommun handlar om att vidmakthålla, vidareutveckla samt nyutveckla förvaltningsobjekt där IT-komponenter ingår som delar i en verksamhet. Som modell för förvaltningsverksamheten arbetar vi enligt styrmodellen pm3.
Du har en konsultativ roll för att kunna stötta verksamhetens användning av IT-komponenterna på bästa sätt. En viktig uppgift är också att förstå verksamhetssystemets logiska uppbyggnad, för att kunna medverka vid problemlösning samt tester vid införande av nya funktioner. I förvaltning ingår även dokumentation, utbildning, användarstöd och support. Som förvaltningsledare har du ansvar för kontakter med leverantörer och samarbetar med IT-avdelningens övriga kompetenser och förmågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för problemlösning och att ge service till verksamheten. Du ska ha universitetsutbildning eller motsvarande kunskaper inom IT. Du behöver vara noggrann, ha lätt för att samarbeta och ta till dig nya kunskaper. Du ska känna engagemang och ödmjukhet inför uppgiften. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Vi förväntar oss också att Du har kunskaper i Office 365 och SharePoint.

Meriterande:
-kännedom om ramverket ITIL
-kunskaper i pm3
-erfarenhet att arbeta som systemförvaltare/förvaltningsledare
-erfarenhet att driva projekt
-god kunskap om och erfarenhet av kommunal verksamhet

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.
Ansök senast 18 maj 2018
Referensnummer A778467
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Lotta Wahlén
IT-chef
054-540 12 02
lotta.wahlen@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den