Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Enhetschef Biståndsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Biståndskontoret utgör förvaltningens beställarenhet och arbetar med myndighetsutövning, beställning av uppdrag och kvalitetssäkring av utförda uppdrag inom verksamhetsområdena. Till biståndskontoret hör Biståndsenheten, Tillsynsenheten, LSS-enheten, Resurscentrum (dagverksamhet samt korttidsboende) samt ett hemtagningsteam. Vi kommer under hösten att dela biståndsenheten till två enheter och söker därför 2 nya enhetschefer som kommer att vara ansvariga för myndighetsutövning enligt SoL. Biståndsenheten är mitt i en spännande utvecklingsperiod, där vi bland annat nyligen infört arbetsmodellen Individens Behov i Centrum (IBIC) och valbara välfärdsteknologiska tjänster för att öka självbestämmandet och livskvalitén för våra kunder. Vi söker dig som vill vara med i den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet. Biståndsenheten är en av de första kontakterna som våra äldre medborgare har med äldreomsorgen och spelar därför en viktig roll i vår organisation.

Arbetsbeskrivning

I rollen som enhetschef för biståndsenheten är huvuduppgiften att stödja och utveckla våra handläggare i sin myndighetsroll. Till ditt stöd i detta arbete har du en ärendehandledare. Du kommer också ha uppgifter som handlar om att utveckla verksamheten utifrån övergripande mål. Som enhetschef har du personal-, budget, arbetsmiljö-och verksamhetsansvar. Du ingår i biståndskontorets ledningsteam.
Vi kan förutom spännande arbetsuppgifter också erbjuda dig en gedigen intern ledarutbildning och kontinuerlig kompetensutveckling inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha goda kunskaper i gällande lagstiftning, rättspraxis och ärendehandläggning samt erfarenhet från arbetsledande ställning. Du bör också ha egen erfarenhet av myndighetsutövning.
Rollen som enhetschef kräver att du har en välutvecklad kommunikativ förmåga. Du är driftig, självständig och har förmågan att uppmärksamma och motivera dina medarbetare att nå verksamhetens mål. B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Ansök senast 2 september 2018
Referensnummer A803662
Antal arbetstillfällen 2
Kontaktperson Mikael Lind
Beställarchef
054-540 54 52
Kontaktperson Sanna Rydberg
Biståndschef
054-540 54 70
Facklig företrädare Esteri Nilsson
Vision
054-540 47 58

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den