Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Karlstads Teknikcenter söker lärare till profilen informationsteknik

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Karlstads Teknikcenter är en toppmodern skola belägen inom Valmets område på Lamberget i Karlstad. På Karlstads Teknikcenter genomförs ett flertal Yrkeshögskoleutbildningar, Gymnasieingenjörsutbildningar och vissa inriktningar på teknikprogrammet. Ett mycket nära samarbeta med regionens näringsliv och offentliga förvaltningar är kännetecknande för verksamheten.

Karlstads Teknikcenter är en del av Sundsta-Älvkullegymnasiet och gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i koncernen Karlstads kommun. Vi är ca 25 anställda, där de flesta arbetar med undervisning i någon form. Att förse näringslivet med efterfrågad kompetens är skolans huvuduppdrag.

Du hittar mer information om Karlstad Teknikcenter på www.karlstad.se/ktc

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär i huvudsak att du kommer undervisa på gymnasieingenjörsutbildningen, vidareutbildning i form av ett fjärde tekniskt år, på profilen informationsteknik. Du kommer i huvudsak undervisa i kurser såsom, Gränssnittsdesign, Mjukvarudesign, Programmering, Webbtjänster, Webbutveckling, Teknikspecialisering.

I tjänsten ingår ett profilansvar och din uppgift är att tillsammans med programråd och bransch vara delaktig i framställandet och formandet av utbildningens innehåll samt ansvara för den röda tråden i utbildningen. Du kommer att ingå i arbetslag på skolan. Det kan även bli aktuellt med undervisning på Yrkeshögskolan och teknikprogrammet på Sundsta-Älvkullegymnasiet.

Läs gärna mer om teknikprogrammet, gymnasieingenjörsutbildningen och kurserna på www.skolverket.se.

Kvalifikationer

Vi söker en drivande, lösningsfokuserad, flexibel och engagerad kollega. I rollen ingår det att utveckla kontaktytor och samarbete med programråd och branschföretag. Det är därför viktigt att du har egenskaper som gör att du kan skapa långsiktiga och för utbildningen viktiga relationer och nätverk.

Vi söker en legitimerad gymnasielärare inom informationsteknik och det är meriterande om du har annan yrkeserfarenhet från branschen. Stor hänsyn kommer tas till personlig lämplighet.

Vi erbjuder ett omväxlande och utvecklande jobb med mycket branschkontakter. Vi är ett kreativt och målinriktat team och skola, där du har möjlighet att vara med och driva och påverka utvecklingen.

Här har du möjlighet att vara med och utveckla något nytt framtidens gymnasieingenjörsutbildning inom informationsteknik.

Ange löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 10 augusti 2020
Ansök senast 17 april 2020
Referensnummer KTC - 939204
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Henrik Degert Grahn
Rektor
054-5401434
henrik.degert@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig representant nås genom kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den