Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Stadsbyggnadsingenjör

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar vi för detaljplaner, bygglov och stadsmiljöfrågor. Vi är kommunens lantmäterimyndighet och arbetar med kartor, mätning och geografiska informationssystem, GIS. Vi på stadsbyggnadsförvaltningen har också ansvar för kommunens färdtjänst. Dessutom är vi huvudman för Karlstadsbuss.

Karlstad står inför den största stadsomvandlingen i modern tid och vi på bygglovsenheten har en stor del i dessa stadsbyggnadsfrågor. Enheten består av 17 medarbetare och vi sitter idag i nya fräscha lokaler i Inre hamn. Här har vi ett flexibelt arbetssätt i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö men spenderar också mycket av vår arbetstid ute.

Arbetsbeskrivning

Den stora expansionen som Karlstad står inför innebär att du har möjlighet att vara en del av utvecklingen och vara med där det händer. I rollen som stadsbyggnadsingenjör hos oss kommer du att ha hand om såväl stora som små projekt, det kan handla om alltifrån tillbyggnad av altaner till stora nybyggnationer.

Du kommer ingå i en enhet där vi alla jobbar med en utveckling av staden och har mycket kontakt med våra invånare gällande rådgivning och ansökningsärenden så som bygglov, strandskydd och tillsyn med mera.

Du kommer att jobba både enskilt och i grupp med allt ifrån arkitektur till de tekniska frågorna då bygget ska starta. I handläggningen kommer du även att ha mycket samarbete med andra förvaltningar i stadsbyggnadsfrågor. Karlstad kommun är mitt i en stor utveckling och behöver ha fler engagerade och drivna medarbetare som är med och ser till att Karlstad kan fortsätta att växa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller arkitekt. Du kan också ha skaffat dig liknande kompetens genom annan utbildning i kombination med arbetserfarenhet inom området och som vi bedömer likvärdigt. Vi ser även gärna att du har erfarenhet och kunskap inom arkitektur men det är inget krav. Har du dessutom erfarenhet av plan- och bygglagen, kommunal verksamhet, projektering och byggproduktion så är även det meriterande.

Det är viktigt att du är tydlig, pedagogisk och lösningsfokuserad. Du är kommunikativ och har lätt att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast 15 augusti 2017
Referensnummer SBN-2017-154
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Kristina Skogling
Bygglovschef
054-540 45 45

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den