Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Plusbovärd

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Bostads AB ägs av Karlstads kommun och ingår i koncernen Karlstads Stadshus AB. Vi äger och förvaltar totalt cirka 475 000 kvadratmeter fördelat på ca 7 500 bostäder och 750 lokaler runt om i Karlstad. Sammanlagt är vi cirka 130 anställda som arbetar efter visionen Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna. KBAB står inför flera stora utmaningar framöver, bland annat kring nyproduktion och att tillsammans med vår ägare bidra till att Karlstad blir en ännu bättre stad att leva och bo i.
Som medarbetare hos oss värdesätter vi professionalism, delaktighet och engagemang. Vi strävar också efter att ta tillvara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet.

Avdelningen fastighetsförvaltnings uppdrag är att förvalta företagets samtliga fastigheter och kunder med stöd av övriga avdelningar. Avdelningen består av fyra fastighetsområden uppdelat i tolv bovärdsteam runt om i Karlstad. Bovärdsteamens uppdrag är att ta hand om hyresgästen från inflyttning till utflyttning och leverera en kvalitativt hög kundvård. Varje fastighetsområde leds av en förvaltare/områdeschef.

Nu behöver ett av våra bovärdsteam förstärkning - söker du ett socialt och omväxlande arbete där frihet under ansvar är ledordet? Trivs du dessutom i ett fysiskt arbete där du får ha daglig kundkontakt och får utnyttja din kreativa sida? Då tycker vi att du ska söka till Plusbovärd hos oss på KBAB!

Arbetsbeskrivning

I rollen som plusbovärd träffar du dagligen våra hyresgäster och bygger relationer medan du tillsammans med dina kollegor städar trapphus och gemensamma tvättstugor. Plusbovärdana anordnar också olika aktiviteter för och tillsammans med de boende för att skapa naturliga mötesplatser. På området finns en cafélokal där hyresgäster till exempel kan träffas för att spela spel, prova på olika aktiviteter eller bara fika och umgås. Aktiviteterna är öppna för alla i området men riktar sig ibland till olika åldrar så som halloweenfest, tv-spelsturnering eller bingo. Vi arrangerar också aktiviteter utefter aktuella frågor såsom klädbytardag och Pridecafé.

När behov finns kan det hända att plusbovärden ger extra hjälp och stöd åt våra hyresgäster med saker i hemmet som att sätta upp gardiner eller byta en glödlampa. I arbetet ingår även att sköta om rabatter och utemiljö samt att exempelvis rensa avlopp, smörja lås och ta emot felanmälningar.

Genom plusbovärdarnas arbete skapar vi tryggare och trivsammare bostadsområden, bryter ensamhet och skapar en större gemenskap i området.

Kvalifikationer

Arbetet som plusbovärd förutsätter att man är kommunikativ, självgående och beredd att bidra där det behövs. Frågar du våra medarbetare vad man tycker är allra bäst med att jobba på KBAB så är det friheten och de varierande arbetsuppgifterna - ingen dag är den andra lik! En annan sak våra plusbovärdar uppskattar med sitt arbete är att man får vara kreativ och driva caféer och aktiviteter från planering till genomförande. Detta ställer såklart stora krav på medarbetarnas förmåga att planera, strukturera och prioritera arbetet. Vi ser därför att du som söker bör ha ett eget driv och förmåga att se vad som behöver göras, alltid med kunden och god kvalitet i fokus. Du har god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat i teamet samt med övriga team och avdelningar då man i perioder har täta samarbeten exempelvis kring bostadssociala frågor och större aktiviteter.

Då du som plusbovärd är KBAB:s ansikte ut mot våra kunder lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du vara duktig på att kommunicera med olika människor och skapa förtroendefulla relationer till såväl kunder som medarbetare. God fysik är en förutsättning då arbetet stundtals kan vara tungt (trapphusstäd och städ av gemensamma tvättstugor utgör ca 70 % av arbetstiden).

Din bakgrund
• Du har minst gymnasieutbildning alternativt kompetens som vi bedömer likvärdig
• Du har erfarenhet av kundkontakter och är duktig på att möta människor i olika situationer och olika åldrar
• Erfarenhet av trapphusstäd eller liknande praktiska arbetsuppgifter krävs
• Du är van att använda dator som ett verktyg i arbetet samt har goda kunskaper i Microsoft Officepaketet
• Du har goda kunskaper i att formulera dig i tal och skrift på svenska samt är bekväm med att prata engelska
• Du är praktiskt lagd och händig
• Arbetet kräver B-körkort

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till 31 augusti 2020
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 17 november 2019
Referensnummer A912821
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Patrik Malmsköld
Förvaltare/Områdeschef
054 -540 7503
patrik.malmskold@karlstad.se
Kontaktperson Barbro Nilsson
Tjänsteutvecklare, trygghets- och plusboende
054-540 75 92
barbro.nilsson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den