Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Nexus söker behandlingskonsulent

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Enheten för unga vuxna, Uven – insats, är en enhet inom IFA, avdelningen för integration, försörjning och arbete. Inom enheten finns de samlade insatserna för personer mellan 15 och 25 år, däribland Nexus, en öppenvårdsverksamhet för unga vuxna med alkohol - narkotika – och/eller spelmissbruk.
På Nexus arbetar engagerade, kunniga behandlingskonsulenter med motiverande och behandlande samtal med eller utan manual. De möter unga människor som befinner sig i början av sitt vuxenliv och som har fått negativa konsekvenser av alkohol, droger och/eller spel. Nexus möter även deras anhöriga.

Arbetsbeskrivning

MI som förhållningssätt för att skapa motivation till förändring
Behandlingssamtal med grund i psykoterapi för att öka möjligheter till en varaktig förändring. Ibland sker samtalen med hjälp av manualbaserade program för substans – och spelmissbruk.
Samarbete med andra avdelningar inom kommun och landsting
Dokumentation i form av genomförandeplaner och journaler och behandlingssammanfattningar.

Du får ett omväxlande och spännande arbete med stora möjligheter att själv påverka din arbetsdag. Tillsammans med dina kompetenta, engagerade kollegor arbetar ni med att planera, följa upp och utveckla verksamheten utifrån behov, ny forskning samt socialstyrelsens nationella riktlinjer. Du får regelbunden handledning och fortbildning.

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning som t ex socionom, beteendevetare, vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med unga och deras familjer.
Önskvärt är grundläggande utbildning i psykoterapi, där inriktningen kognitiv beteendeterapi är särskilt meriterande.
Vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Personliga egenskaper
Intresse för målgruppen
Du är trygg i dig själv och har en god härbärgeringsförmåga
Du har lätt att samarbeta med andra för dig i jobbet viktiga personer.
Du är flexibel och kan lätt ställa om för att hantera olika uppkomna situationer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse.
Ansök senast 21 maj 2018
Referensnummer A781369
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Gunilla Gröndahl-Ohlsson
Enhetschef
054-5405169
Facklig företrädare Nina Angeleni
Vision
054-5404757

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den