Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Rektor till Tingvallagymnasiet - Vi skapar framtid!

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Verksamheten är uppdelad på tre stora skolenheter; Sundsta-Älvkullegymnasiet, Nobelgymnasiet, och Tingvallagymnasiet. Förutom skolorna finns övergripande administrativt stöd. Varje skola leds av en gymnasiechef som också leder skolans ledningsgrupp. Vi söker nu en rektor till Tingvallagymnasiet med ansvar för vuxenutbildningen i vilket även ingår ett Lärcenter som är i ett uppbyggnadsskede.

Arbetsbeskrivning

Inom vår organisation betonar vi rektors ansvar som pedagogisk ledare. Det pedagogiska ledarskapet bygger på att kommunicera, samtala och skapa förutsättningar för bra dialog och möten med medarbetare, kollegor och studerande. Vårt övergripande mål är att de studerande ska nå goda resultat och att de känner glädje och stolthet under sin tid hos oss. Du ser också värdegrundsuppdraget som viktigt för att nå framgång. Du har de pedagogiska frågorna i fokus men inser också att struktur och ekonomisk balans är förutsättningar för en väl fungerande verksamhet. Du är medveten om att du själv är en förebild och varumärke för skolan, förvaltningen och kommunen. Du kommer att ingå i Tingvallagymnasiets ledningsgrupp med eget ansvarsområde och du förväntas verka för en samsyn inom den egna skolan och mellan våra kommunala gymnasieskolor. Vi kan erbjuda administrativt stöd dels på den egna skolan och dels från centrala funktioner inom förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Du har tidigare ledarerfarenhet och är väl bekant med gymnasieskolans men främst vuxenutbildningens uppbyggnad och struktur. Det är meriterande om du gått den statliga rektorsutbildningen. Du har kunskap om lärandet och lärandets villkor och följer diskussioner inom den pedagogiska forskningen. Du har en digital kompetens och en vilja att utveckla skolans digitalisering i linje med Karlstads kommuns digitaliseringsstrategi. Vi söker dig som har arbetsglädje, energi och förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Du är en trygg och stabil ledare som förstår att grunden i ett gott chefs- och ledarskap bygger på ärlighet, förtroende, tydlighet och goda relationer. Som person är du process- och utvecklingsinriktad, uthållig och strukturerad. Du ska också ha förmåga att skapa många och kvalitativt goda relationer med externa samarbetspartners utanför skolan. Har du redan ett nätverk är det positivt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi söker dig som:

• kan arbeta självständigt och kan tillsammans med andra omsätta visioner och mål till praktisk handling.
• har ett helhetsperspektiv samtidigt som du har en känsla för vikten av detaljer.
• har ett genus- och mångfaldsperspektiv när beslut fattas.
• har lätt att kommunicera i tal och skrift.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.
Ansök senast 9 augusti 2019
Referensnummer A890944
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anne-Maj Kihlstrand
Gymnasiechef Tingvallagymnasiet
054-540 16 27
anne-maj.kihlstrand@karlstad.se
Facklig företrädare Fackliga representanter nås via Kontaktcenter
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den