Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Biträdande rektor

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Verksamheten är förlagd till fyra skolenheter; Nobel-, Sundsta-, Tingvalla- och Älvkullegymnasiet. Karlstads Teknikcenter (KTC) är en del av Älvkullegymnasiets organisation och är beläget inom Valmets området på Lamberget i Karlstad. KTC öppnades 2004 och är ett samarbete mellan offentlig och privat sektor där olika typer av tekniska utbildningar är samlade. KTC har teknikämnen för gymnasiet, gymnasieingenjörsutbildningar, yrkeshögskoleutbildningar samt uppdragsutbildningar. Vi söker nu en biträdande rektor med ansvar för KTC.

Arbetsbeskrivning

KTC:s vision är att tillsammans med näringslivet investera i framtiden. Detta görs genom att skapa en miljö som knyter samman teoretiska och praktiska studier. Inom ramen för detta blir ditt huvudsakliga uppdrag att skapa en arbetsmiljö där medarbetare, studerande och yrkesverksamma i branschen är delaktiga. Du kommer att vara utbildningsansvarig gentemot Myndigheten för yrkeshögskolan och säkerställa att alla Yrkeshögskoleutbildningar uppfyller myndighetens krav. Du kommer också att arbeta med Värmlands Gymnasieingenjörsutbildning och samverkan inom Teknikcollege. Centrala delar är kontinuerlig uppföljning, kvalitetssäkring, kommunikation och nätverkande. Att underhålla och utveckla relevanta arbetslivskontakter är mycket viktigt.

Inom vår organisation betonar vi biträdande rektors pedagogiska ansvar. Vårt övergripande mål är att de studerande ska nå goda resultat och att de känner glädje och stolthet under sin tid hos oss. Du ser också värdegrundsuppdraget som viktigt för att nå framgång. Du har de pedagogiska frågorna i fokus men inser också att struktur och ekonomisk balans är förutsättningar för en väl fungerande verksamhet. Du är medveten om att du själv är en förebild och varumärke för skolan, förvaltningen och kommunen.

Du kommer att ingå i Älvkullegymnasiets ledningsgrupp med eget ansvarsområde och du förväntas verka för en samsyn inom den egna skolan och mellan våra kommunala gymnasieskolor. Vi kan erbjuda administrativt stöd dels på den egna skolan och dels från centrala funktioner inom förvaltningen.

Vi erbjuder ett arbete där du får stora möjligheter till professionell och personlig utveckling och där din insats betyder mycket för våra studerande och samarbetsföretag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetsglädje, energi och förmåga att entusiasmera dina medarbetare och skapa goda relationer. Som person är du process- och utvecklingsinriktad, uthållig och strukturerad. Du ska också ha förmåga att skapa många och kvalitativt goda relationer med externa samarbetspartners utanför skolan. Har du redan ett nätverk är det positivt.

Vi söker dig som
- har relevant en högskoleutbildning och har du den statliga rektorsutbildningen är det en merit
- är flexibel och har god förmåga att snabbt anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar
- har erfarenhet av att möta näringslivets behov av kontinuerlig utveckling med skräddarsydda utbildningar
- har erfarenhet av utbildningsbranschen
- kan arbeta självständigt och tillsammans med andra
- kan omsätta visioner och mål till praktisk handling och klarar av att ha ett helikopterperspektiv samtidigt som du har en känsla för vikten av detaljer
- har ett genus- och mångfaldsperspektiv när beslut fattas
- har lätt att kommunicera i tal och skriftAnställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Anställningen är tillsvidare men med ett tidsbegränsat chefsförordnande.
Ansök senast 13 augusti 2017
Referensnummer A473970 KTC
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Daniel Skålerud
Rektor
054-5401406
daniel.skalerud@karlstad.se
Kontaktperson Erica Andrén
Rektor, Älvkullegymnasiet
054-5401434
erica.andren@karlstad.se

Övrigt

Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Om du vill komma i kontakt med facklig företrädare ring förvaltningssekreterare Lena Granath,
054-540 1305.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den