Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Boendestödjare till särskilt boende Zakrisdal 3 st tidsbegränsade anställningar

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Zakrisdals särskilda boende vänder sig till vuxna personer med långvariga psykiska funktionsnedsättningar som har ett stort behov av stöd i sin vardag. Vi fokuserar på varje människas lika värde och ser till individens förmågor med respekt för varje persons integritet och självbestämmande.

Boendet består av sju lägenheter med egna ingångar som är fördelade på två lägenhetslängor i nära anslutning till huset med personal och gemensamma ytor. Huset kommer att vara bemannat dygnet runt med både sovande och vaken nattpersonal.

Vi tror att djur gör en stor skillnad för alla människor. Husdjur kan därför att komma finnas som ett inslag i husen som en miljöterapeutisk del i vårt arbete att stärka brukarens trivsel och välmående.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba största delen av arbetstiden riktat mot en enskild brukare med ett stort behov av stöd i sin vardag, detta naturligtvis i samarbete och med stöd av övrig personal i boendet.

I arbetsuppgifterna ingår att ha ett stödjande, stimulerande och motiverande arbetssätt för att stödja brukaren med det som han eller hon behöver hjälp med i sin vardag. Du kommer att delta i planering och utförande av kvalificerat och individuellt utformat stöd med brukarens perspektiv och behov i fokus. Du kommer också att utföra vissa av sjuksköterska delegerade HSL insatser. De insatser vi utför ska hålla god kvalitet baserade på brukarens egna val och prioriteringar. Vi vill göra det möjligt för brukaren att ha en bra vardag och kunna leva ett liv som andra.

MI (motiverande samtal) genomsyrar alla verksamheter som förhållningssätt och är därför något all personal ska använda sig av.

De tre tjänsterna är på 75 % vardera och är 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Arbetet innebär schemalagd arbetstid dag, kväll, journatt samt helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig med adekvat utbildning på minst gymnasienivå gärna omvårdnadsprogrammet med inriktning mot psykiatri/funktionsnedsättning. Tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatri eller personer med psykisk funktionsnedsättning är ett krav.

Tidigare arbetslivserfarenhet inom rättspsykiatri och arbete med personer med utåtagerande personligheter är meriterande.

Utbildning och erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och MI är meriterande.

Som person är du trygg, orädd, stabil och har självinsikt. Eftersom att du ska arbeta med människor är det viktigt att du är empatisk, relationsskapande och har god samarbetsförmåga. Du är lojal och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen. Du arbetar lösningsfokuserat och kommer gärna med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

B-körkort (manuell växel) är ett krav.


Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 30 juni 2019
Referensnummer A885011
Antal arbetstillfällen 3
Kontaktperson Johan Asp
Enhetschef
054-540 54 15
Facklig företrädare Lotta Karlsson
Kommunal
054-5404754

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den