Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Ekonom

Arbetsplatsbeskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

Vi söker nu en ekonom till Räddningstjänsten Karlstadsregionen. Tjänsten är organiserad på avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen stödjer verksamheten med kompetens inom HR, IT, ekonomi och kommunikation.
Räddningstjänsten står inför spännande utmaningar inom vårt breda verksamhetsområde där vi arbetar med utveckling genom ökad samverkan.

Arbetsbeskrivning

Du arbetar strategiskt och kvalificerat för att utveckla vår ekonomi och vår verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår budget- och prognosarbete, uppföljning, redovisning, internkontroll samt upprättande av årsredovisning och delårsrapporter i ett nära samarbete med verksamhetens avdelningar. Du är också föredragande i de ekonomiska frågorna vid direktionens sammanträden.
Du arbetar tillsammans med vår ekonomiadministration som ansvarar för den dagliga driften.

Kvalifikationer

Du är utbildad civilekonom med erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, du kan också ha annan bakgrund som vi bedömer likvärdig.
Som person är du analytisk och drivande och du har ett strukturerat arbetssätt.
Eftersom arbetet är förenat med många kontakter krävs det att du är lyhörd och kommunikativ, samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Du kan på ett enkelt sätt beskriva ekonomiska sammanhang och du ser alltid till nyttan i verksamheten.

Du tar initiativ till verksamhetsutveckling och har lätt för att skapa tillit och ett bra samarbetsklimat samtidigt som du kan arbeta självständigt.
Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast, efter överenskommelse.
Ansök senast 25 augusti 2019
Referensnummer A890354
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Erik Ramsell
administrativ chef
054-5402868
erik.ramsell@karlstad.se
Facklig företrädare Jörgen Tolf
SKAF
054-540 28 80
jorgen.tolf@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den