Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Boendestödjare tim- och sommarvikariat till HVB boende

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Våra HVB-hem finns på Familjeavdelningen och ska tillgodose de ungas behov av en trygg livsmiljö, daglig omsorg och stöd för att utvecklas. Nu söker vi tim- och sommarvikarier för våra HVB-boendet samt för vårt stödboende. IFA ansvarar för kommunens stödboende för unga vuxna.

Arbetsbeskrivning

HVB-boende ansvarar för den dagliga omsorgen om den unge och med detta menas först och främst att erbjuda ungdomen trygghet och tillgodose ungdomens vardagliga behov.
Arbetet innebär schemalagd arbetstid.
En Boendestödjares uppdrag är att (beroende på vilken placeringsform man arbetar med):
- Ansvara för den dagliga omsorgen och stödet till målgruppen inom HVB
- Ansvara för vägledning till målgruppen inom Stödboende
Förutom praktiskt och känslomässigt stöd till målgruppen så innehåller arbetet också att utföra dagliga anteckningar, lokalvård och annat praktiskt arbete som är kopplat till driften av ett boende. Tillkommer gör även andra arbetsuppgifter som arbetsgivaren finner viktigt för att kunna utföra ett arbete med god kvalitet.

Kvalifikationer

Du är en lugn, trygg, omsorgsfull, ansvarstagande vuxen samt en god vuxenförebild.

• Avslutad gymnasial utbildning med inriktning som bedöms relevant för aktuell verksamhet
• Meriterade att ha påbörjat eftergymnasiala studier med inriktning mot socialt, beteendevetenskapligt eller pedagogiskt arbete.
• Meriterande med vana av att dokumentera
• Meriterande med erfarenhet av liknande verksamhet
• Meriterande med erfarenhet av arbetet med målgruppen
• Meriterande med kunskap och kännedom om Motiverande samtal (MI), Traumamedveten omsorg (TMO) och Hitta rätt.
• Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
• Körkort (B) är ett krav

Vid anställning på HVB kräver vi ett personligt registerutdrag från Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister enligt bestämmelserna i lagen (2007:171) om registerkontroll vid sådana hem för vård eller boende som tar emot barn.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse. Vi kommer påbörja rekryteringen under ansökningstiden.
Ansök senast 4 maj 2020
Referensnummer A931348
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Linda Schutsch
Enhetschef
054-540 50 43
Facklig företrädare Lotta Karlsson
Kommunal
054-5404754

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den