Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

GIS-utvecklare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar vi för detaljplaner, bygglov och stadsmiljöfrågor. Vi är kommunens lantmäterimyndighet och arbetar med kartor, mätning och geografiska informationssystem, GIS. Vi på stadsbyggnadsförvaltningen har också ansvar för kommunens färdtjänst. Dessutom är vi huvudman för Karlstadsbuss.

Karlstads kommuns lantmäteriavdelning ansvarar för den kommunala lantmäterimyndigheten, fältmätningen och kommunens grundläggande kart- och GIS-verksamhet. Vi arbetar för att geografisk information och GIS ska vara naturliga och självklara verktyg som bidrar till att kommunens verksamheter kan utvecklas, effektiviseras och bidra till att förenkla medborgarnas vardag. Kart- och GIS-gruppen har nio medarbetare. Medarbetarna har olika arbetsuppgifter och ansvarsområden men arbetar ofta tillsammans för problemlösning.

Arbetsbeskrivning

En stor del av Kart- och GIS-gruppens arbetsuppgifter innebär att samverka med andra verksamheter inom kommunen. Som GIS-utvecklare kommer dina arbetsuppgifter bestå av att utveckla och skapa smarta lösningar för kommunens behov av att lagra, bearbeta, analysera, presentera och visualisera geografisk information.

Vi ser att GIS-tekniken och geografisk information är viktiga delar i kommunens arbete mot mer digitala arbetssätt. Vi är också med i ”Origosamverkan”, en samverkan mellan kommuner som tillsammans förvaltar ramverket för våra webbkartor. I den samverkan deltar vi med kompetens inom webbutveckling och du kan komma att ingå i arbeten med dessa frågor.

Då vår verksamhet är bred kan tjänsten komma att anpassas efter dig - utifrån din person, dina kunskaper och erfarenheter.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom GIS gärna med inriktning mot programmering, webbutveckling och databashantering, alternativt likvärdig kunskap inhämtad från arbetslivet.

Du bör vara intresserad av programmering och vi värdesätter om du har erfarenhet av några av de programvaror som vi använder. Vi arbetar både med ESRI’s ArcGIS-plattform och med öppen källkod där ArcGIS-server och Geoserver är naven för att sprida geografisk information via karttjänster. På karlstad.se och för vårt interna kartstöd använder vi OpenLayers som ramverk att bygga kartlösningar på och för lagring av geografisk information används ArcSDE för Microsoft SQL server och PostgreSQL.

Vi söker dig som är bra på att möta kunder och som kan bidra med nyskapande GIS-lösningar till kommunens verksamheter och kartverktyg. Där ser vi att du är serviceinriktad i kontakten med både kunder och kollegor. Du är ansvarstagande, har engagemang och drivkraft och en vilja att ständigt bidra till förbättringar och utveckling. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. Stor vikt kommer därför att läggas på dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse.
Ansök senast 30 juli 2017
Referensnummer SBN-2017-206
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Susanne Edsgård
Lantmäterichef
054-540 45 64
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den