Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Lärare/mentor

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Som lärare så arbetar du tillsammans med dina kollegor i arbetslag. På Nobelgymnasiet har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet.

Hos oss erbjuds du intern handledning.

Öppenheten mellan lärare är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas. Tillsammans skapar vi en god lärandemiljö för våra elever.

Nu söker vi lärare/mentor till Myschool. Det är en delad tjänst mellan att vara mentor och att vara undervisande lärare.

MySchool arbetar med den elevgrupp som har svårt att komma till och vara i skolan. Verksamheten är en del av Introduktionsprogrammen, men stor samverkan med grundskolor och vuxenutbildning finns också. Mycket samverkan sker också i nätverk med andra myndigheter och verksamheter.

Arbetsbeskrivning

Mentorskapet innebär eget ansvar för ett antal elever. Arbetet kräver daglig kontakt med eleverna och du träffar eleverna varje vecka för handledning/studier/avstämning/planering i hemmet, på skolan eller på annan plats. Arbetet sker utifrån en tydlig inriktning och med bestämda riktlinjer. Dokumentation ingår i tjänsten. Relationsskapande och goda erfarenheter/kunskaper kring bemötande är viktiga.

Arbetet innebär dels undervisning på plats i skolan, såväl som stöd till elever som har handledda studier i hemmet.

Kvalifikationer

Vi söker lärare med behörighet för både grundskola och gymnasiet, olika ämneskombinationer kan vara intressanta.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 15 augusti 2019
Längd Tillsvidare
Ansök senast 26 maj 2019
Referensnummer A875455
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Fredrik Snell
Samordnare
054-540 15 14
Kontaktperson Karl Nilsson
Rektor
054-540 14 94
karl.nilsson@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet, Roger Johansson

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den