Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Vik. Biståndsbedömare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.


Vård- och omsorgsförvaltningen är en beställar- och utförarorganisation. Biståndskontoret ansvarar för alla beställningar avseende insatser för äldre och personer med funktionsnedsättningar och för uppföljning och tillsyn av uppdragens utförande. Biståndsenheten ansvarar för myndighetsutövning avseende insatser inom äldreomsorg.

Arbetsbeskrivning

Som biståndsbedömare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter behovsbedömning, utredning och beslut enligt SoL, framförallt riktade till äldre inom hemtjänst och särskilt boende. Din uppgift är att kommunicera beslut på ett professionellt sätt med gott bemötande till kunden. Vidare gör du uppföljning av de beviljade insatserna och verkställighet. Som biståndsbedömare samverkar du med anhöriga, kollegor, utförare, andra professioner och myndigheter.

Du kommer också att vara med i det fortsatta utvecklingsarbetet med införandet av arbetsmodellen Indvidens Behov i Centrum (IBIC).

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av myndighetsutövning, samt kunskaper om gällande lagstiftning och regelverk samt om målgruppen. Du förväntas ha en god samarbetsförmåga och stor förmåga till gott bemötande både gentemot kunder och mot samarbetspartners.

Dokumentation och utredning är en viktig del i ditt arbete därför krävs det goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt analytisk förmåga.

B-Körkort är ett krav.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 oktober 2017
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till 30 november 2018
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 27 augusti 2017
Referensnummer A60400
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sanna Rydberg
Biståndschef
054-540 54 70
Facklig företrädare Charlotte Isaksson
SSR
054-540 55 17

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den