Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Avd.chef kommunikation och digitalisering

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vill du få möjlighet att forma berättelsen om förskolan och skolan i vårt samhälle idag? Är det du som ska leda arbetet med att ge våra barn och elever de bästa förutsättningarna att delta i den digitaliserade framtiden vi ännu vet så lite om? Avdelningen för kommunikation och digitalisering är en ombildad avdelning inom förvaltningens stab.

Arbetsbeskrivning

Som chef för avdelningen leder du arbetet med att planera och åstadkomma kommunikation, internt och externt, som bidrar till att förverkliga uppdraget om en likvärdig utbildning där alla elever når målen, dit medarbetare söker sig och där trivseln är hög. Du ansvarar också för att skapa de bästa förutsättningarna för digitalisering inom verksamheten.
Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp och ha budget och personalansvar för avdelningens medarbetare. Vi erbjuder en arbetsmiljö där det ryms både allvarsamt ansvarstagande för en viktig samhällsuppgift och lättsam kollegialitet. Vi har kul på jobbet!

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet:
• Relevant högskoleutbildning inom kommunikation och/eller digitalisering
• Erfarenhet från arbetet med strategisk planering och ledning

Önskvärt med erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

Du har förmåga att leda i komplicerade och komplexa sammanhang. Du kan samla medarbetare kring gemensam målsättning och skapa drivkraft hos medarbetare. Du har god förmåga att knyta kontakter. Du kan uttrycka dig tydligt i både tal och skrift.

För oss är det viktigt att du tycker att utbildning för barn och unga är ett av de viktigaste uppdragen man kan bidra till och att du har intresse för omvärldsförändringar.

Skrivuppgift lämnas in samband med att du bjuds in till intervju. Vi vill att du beskriver vilka tankar du har om:
• digitalisering i förskola och skola, förhoppningar och faror
• kommunikation i dagens och morgondagens samhälle
• att delta i en ledningsgrupp


Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast efter överenskommelse
Ansök senast 29 mars 2020
Referensnummer A940865
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Maria Kjällström
Skoldirektör
054-540 39 82
Facklig företrädare Ann-Mari Brunzell
Nämdsekreterare
054-540 29 26
ann-mari.brunzell@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den