Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Fritidspedagog till Klaraborgs CSU

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Klaraborgs Centrala Särskilda Undervisningsgrupper är en del inom Barn och ungdomsförvaltningen i Karlstad. Vårt uppdrag är att stödja skolorna i Karlstad i arbetet med barn i behov av särskilt stöd. Inom Klaraborgs CSU finns fem centrala särskilda undervisningsgrupper.

Eleverna i dessa centrala undervisningsgrupper läser grundskolans kursplaner och läroplan, men individuella anpassningar görs utifrån elevens behov. Eleverna i våra centrala särskilda undervisningsgrupper ska ges möjlighet att utvecklas mot läroplanens mål. Vår undervisning i våra centrala undervisningsgrupper ska vara NPF- anpassad.

Det stöd som ges från CSU ska bygga på goda kunskaper om eleven och dess situation. Målet är att eleven kan återgå till sin ordinarie undervisningsgrupp. Våra CSU- grupper ska aktivt verka för att minska stillasittande hos våra elever. Genom fysisk aktivitet ökar vi våra elevers kognitiva inlärning samt stärker koncentrationsförmågan.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att du kommer att arbeta i skolan/fritids. Du kommer att tillhöra arbetslaget årskurs 3-6 som består av lärare och fritidspedagoger. Tillsammans ansvarar ni för ca 8 elever och ert uppdrag är att planera för skoldag och fritids. Din professionella roll som pedagog blir att tillsammans med övriga i arbetslaget ansvara för att lärmiljön är utformad så att elevernas individuella behov tillgodoses samt att du använder dig av dina teoretiska och praktiska kunskaper. Du kommer att arbeta på fritids och tillsammans med övrig fritidspersonal planera för fritidsverksamheten. Du kommer också att vara en del av skoldagen, där du stöttar och hjälper till med undervisningen.

Kvalifikationer

Vi söker engagerade pedagoger som är särskilt intresserade av att tillsammans med övriga i arbetslaget utforma en individuellt anpassad skolmiljö för elever som är i behov av en mindre undervisningsgrupp. Du vill vara med och skapa en likvärdig utbildning för våra elever samt utveckla elevernas olika förmågor som bidrar till en positiv kognitiv utveckling. Du ska vara intresserad av att driva utveckling inom området specialpedagogik, kommunikation samt kunna arbeta i digitala lärmiljöer. Du har stor pedagogisk fallenhet, har lätt för att samarbeta, tar egna initiativ och är öppen för nya idéer. Du är strukturerad, lösningsfokuserad, tydlig och initiativrik. Du är självklart positiv och möter elever, föräldrar och kollegor med kompetens och värme och respekt.

Vi söker dig som har en legitimation/examen och som tillsammans med de övriga i arbetslaget samt skolledning vill fortsätta att utveckla vår centrala särskilda undervisningsgrupp.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 14 oktober 2019
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstens längd är 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning.
Tidsbegränsad till 30 mars 2020
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 13 oktober 2019
Referensnummer A901669
Antal arbetstillfällen 2
Facklig företrädare Carin Edgren
Lokalombud Lärarförbundet
054-540 29 43
carin.edgren@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den