Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Förskollärare/barnskötare, vikariat under läsår 18-19, på Daggkåpans förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.


Daggkåpans förskola ligger i Skattkärr. Förskolan har fem avdelningar, där tre avdelningar har barn i åldern 1-6 år, en avdelning har barn i åldern 3-6 år och en avdelning har barn i åldern 1-3 år.

Daggkåpans personal har tillsammans arbetat fram en gemensam pedagogisk plattform, som innebär att vi arbetar med sagan som grund för det lustfyllda lärandet. Med sagans hjälp gör vi vår läroplan och arbetsplan levande. Sagan och dess karaktärer hjälper oss att hålla en röd tråd i vår verksamhet. I fantasin tillåts vi vara utforskande, nytänkande och finna upptäckarlusten. Genom att utgå från en gemensam saga skapas möjlighet till samarbete, samhörighet och delaktighet. Vi vill använda oss av ett upplevelsebaserat lärande som lockar till glädje och skratt och skapar förutsättningar för utveckling.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en förskollärare, alternativt en barnskötare, som är väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag och styrdokument. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering och genomförande av det pedagogiska arbetet. Arbetslaget utformar den pedagogiska verksamheten och lärmiljön utifrån styrdokument samt barnens behov och intressen. Som pedagog på Daggkåpans förskola förväntar vi oss att du har ett stort engagemang, tar ditt uppdrag på allvar, och är aktiv i utvecklingen av Daggkåpan. Vi söker nu en pedagog, med placering på en avdelning med barn i åldern 3-6 år.

Kvalifikationer

• Vi söker en legitimerad förskollärare, alternativt en utbildad barnskötare, som är ansvarstagande och utvecklingsbenägen. Du reflekterar regelbundet över din roll och arbetar aktivt för förbättringar och utveckling av verksamheten, och tillsammans med oss driver du verksamheten och barns lärande framåt.
• Du har förmågan att sprida arbetsglädje, du har ett gott bemötande och kan skapa trygga och förtroendefulla relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor.
• Vi söker dig som är en ansvarstagande, engagerad och närvarande pedagog. Du trivs med arbete i arbetslag, men kan också arbeta självständigt.
• Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i arbetet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 13 augusti 2018
Tillträde Efter överenskommelse
Tidsbegränsad till 28 juni 2019
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 20 maj 2018
Referensnummer A780488
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Eva Haglund
Förskolechef
054 - 540 37 08
eva.haglund@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den