Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Specialpedagog till Vålbergsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vålbergsskolan är en F-9-skola belägen i de västra delarna av Karlstads kommun. Här finns bland annat idrottshall, simhall samt närhet till naturen vilket ger goda förutsättningar för en varierad undervisningsmiljö.
Skolan har två klasser per årskurs och har den lilla skolans möjligheter och den stora skolans förutsättningar.

Arbetsbeskrivning

Arbetsbeskrivning
Som specialpedagog på Vålbergsskolan ingår du i skolans elevhälsoteam tillsammans med kurator, skolsköterska, speciallärare, psykolog och rektor. I uppdraget ingår sedvanliga specialpedagogiska arbetsuppgifter så som kartläggning, utredning, handledning, pedagogiskt utvecklingsarbete och dokumentation. Du arbetar förebyggande och främjande på organisations-, grupp- och individnivå genom att tex utveckla och säkerställa en tillgänglig lärmiljö som ger eleverna optimala förutsättningar att utvecklas. Lärmiljön omfattar ett helhetstänk från lokaler, undervisning och digitala verktyg till trygghet och trivsel.
Samarbetet med elevhälsoteam, lärare, syv, elevassistenter, studiehandledare och övrig personal förutsätter ett prestigelöst arbetssätt där man kompletterar varandras kompetenser och är beredd att vara flexibel för elevens bästa.

Kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Du är kommunikativ, har lätt att skapa kontakt och att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du värnar en god relation, både på rasten och i kvalificerade samtal. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg och en god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt. Kunskap och erfarenhet av NPF, psykisk ohälsa och skolfrånvaro är särskilt värdefullt för den här tjänsten.
I arbetet med att vara rektors ledningsstöd förväntas du ha mycket god förmåga att leda andra, se helheter och ha god organisatorisk förmåga. Du arbetar strukturerat och självständigt med mycket varierande arbetsuppgifter och har förmågan att prioritera i en dynamisk vardag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 augusti 2019
Ansök senast 10 maj 2019
Referensnummer A867430
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anders Peterson
Rektor
054-540 37 41

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den