Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

1:e drifttekniker

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Energi AB brinner för att göra Karlstad ljusare, varmare och renare. Vi levererar el och värme till mer än 45 000 kunder. På Karlstads Energi ansvarar vi också för renhållningen i kommunen. Bland våra 160 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel underhåll och drift, projektledning och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka niohundra miljoner kronor varje år.

Vi på Värmeavdelningen ansvarar bl.a. för drift och underhåll av våra produktionsenheter. Produktionen är uppdelad på ca 600 GWh värme och 160 GWh el per år. Huvuddelen av energin levereras från en modern fastbränsleanläggning bestående av en avfallspanna samt två biobränsleeldade pannor. Heden etapp 3 invigdes under våren 2015. En satsning som placerar oss i framkant inom miljöområdet, inte bara i Sverige, utan även globalt.
Värmeavdelningen har drygt 60 anställda, varar 30 ingår i driftenheten.

Vi söker nu en 1:e drifttekniker.

Arbetsbeskrivning

Du blir en viktig del i det team som ser till att våra anläggningar mår bra och att vi uppnår driftsäkerhet och våra miljömål. Som 1:e drifttekniker är du en del av ett team, med en arbetsledande skiftingenjör och en drifttekniker som huvudsakligen arbetar med drift-, tillsyns- och underhållsarbeten av våra produktionsanläggningar. Som 1:e drifttekniker är du skiftingenjörens ersättare och har då en arbetsledande roll. Arbetet bedrivs i huvudsak genom kontinuerlig skiftgång.

Beredskapstjänstgöring kan ingå.

Kvalifikationer

Ingenjörs- eller teknikerutbildning med inriktning mot driftteknik, energi eller motsvarande samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kraft- eller processindustri. Erfarenhet från fjärrvärme- och kraftproduktion med fastbränsle samt personalansvar är meriterande.

God datorvana och erfarenhet av datoriserade system är ett krav.

Som person har du lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Du har en god förmåga att samarbeta, är initiativrik, noggrann och ansvarsmedveten.
Erfarenhet krävs.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 januari 2019
Ansök senast 12 november 2018
Referensnummer A826060
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Johan Svartvik
Driftchef
054-540 7141
Kontaktperson Camilla Christensen
HR-chef
054-540 7167
Facklig företrädare Bo Mattsson, Ledarna
054-540 7194

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den