Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Budget- och skuldrådgivare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som budget- och skuldrådgivare kommer du arbeta självständigt i ett team med fyra andra rådgivare. Du arbetar med privatekonomisk rådgivning och med lagreglerad skuldsanering som specialitet.
Du informerar och ger råd kring budget- och skuldsituationer för att tillsammans med den sökande finna och aktivera möjliga lösningar. Du vägleder i det förarbete som normalt föregår en ansökan om skuldsanering och hjälper den rådsökande att ansöka. Som rådgivare bistår du även i förekommande besvärs- och omprövningar av skuldsaneringsbeslut samt vid behov med stöd under löpande saneringsperiod.
I anställningen ingår även utåtriktade insatser kring budget- och skuldfrågor, där du bör känna dig trygg i att prata inför grupp.

Kvalifikationer

Du har en högskole- eller universitetsutbildning med ekonomisk, juridisk eller beteendevetenskaplig inriktning. Du har sinne för ekonomi och gärna kunskaper i företagsekonomi. Du har god datorvana.
Anställningen kräver att du har god förmåga att bemöta, kommunicera och skapa förtroende hos olika individer. Du är även kreativ, öppen och serviceinriktad. Erfarenhet inom obeståndsjuridiken är meriterande.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde

Tillträde efter överenskommelse. Anställningsform Tidsbegränsad anställning 6 månader med möjlighet till tillsvidareanställning under förutsättning att erfoderliga politiska beslut fattas.

Ansök senast
22 mars 2017
Referensnummer
A661072
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Björn Söderman
Enhetschef
054-540 51 02
Facklig företrädare
Nina Angeleni
 
Vision
 
054-5404757
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den