Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Skolläkare på deltid till Karlstads kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Karlstads kommun förstärker sin medicinska elevhälsa genom att anställa en skolläkare till några av våra grund- och gymnasieskolor. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde höstterminen 2019. Vi har underlag på 10-40 % och är öppna för att diskutera olika lösningar. Grundanställningen är på barn- och ungdomsförvaltningen och tillhör organisatoriskt centrala elevhälsan.

Arbetsbeskrivning

Inom den medicinska delen av elevhälsan i Karlstads kommun finns en verksamhetschef och en skolöverläkare med ansvar för både grund- och gymnasieskola. Total arbetar 31 skolsköterskor på våra grund- och gymnasieskolor. Vi har också skolläkare anställda på avtal. Elevantalet ligger på ca 8000 grundskoleelever och på gymnasiet finns ca 4000 elever.

Som skolläkare förväntas Du att tillsammans med övriga professioner inom elevhälsan arbeta aktivt för att utveckla stödjande och hälsofrämjande miljöer för våra elever. Du förväntas medverka till att kontinuerligt verksamhetsutveckla och bidra i det systematiska kvalitetsarbetet. Du har ett nära samarbete med skolsköterskorna och genomför regelbundet skolläkarmottagning och är tillgänglig för konsultation. Du behöver kunna dokumentera självständigt i elektronisk journal, ha ett intresse av att undervisa och handleda och se eleven som din främsta uppdragsgivare. För elevhälsoteamens arbete på respektive skola ansvarar rektor. Skolläkarrollen kräver flexibilitet och förmåga till att strukturera och planera sitt arbete.

Kvalifikationer

Leg läkare med specialistutbildning inom något av områdena, barn- och ungdomsmedicin, allmän medicin eller barn- och ungdomspsykiatri.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vad gäller samarbetsförmåga, viljan att utveckla vår verksamhet och ett intresse av främjande och förebyggande elevhälsoarbete.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Deltid
Tillträdesdatum 19 augusti 2019
Tillträde eller enligt överenskommelse
Ansök senast 23 juni 2019
Referensnummer A883791
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna Carlsson
Chef för den centrala elevhälsan
054-540 36 91
anna.carlsson@karlstad.se
Kontaktperson Anna Enström
Skolöverläkare
054-540 30 16
Kontaktperson Linda Rågård
Verksamhetschef elevhälsans medicinska insatser
054-5403843
Facklig företrädare Ann-Mari Brunzell
Nämdsekreterare
054-540 29 26
ann-mari.brunzell@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den