Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

El- och instrumenttekniker

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Energi AB brinner för att göra Karlstad ljusare, varmare och renare. Vi levererar el och värme till mer än 45 000 kunder. På Karlstads Energi ansvarar vi också för renhållningen i kommunen. Bland våra 160 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel underhåll och drift, projektledning och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka niohundra miljoner kronor varje år.

Affärsområde Värme ansvarar för fjärrvärme, elproduktion och avfallsbehandling.

Varje år levereras ca 590 GWh värme och 150 GWh el samt behandlas och energiåtervinns ca 50.000 ton brännbart restavfall. Huvuddelen av energin kommer från en modern fastbränsleanläggning bestående av en avfallspanna samt två biobränsleeldade pannor. Heden Etapp 3 invigdes under våren 2015. En satsning som placerar oss i framkant inom miljöområdet, inte bara i Sverige, utan även globalt.

Inom enheten för Underhåll och anläggningar förvaltas och underhålls våra produktionsanläggningar. I denna enhet finns underhållsgruppen El- och instrument med sex medarbetare som arbetar med kraft, instrumentering och automation.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en erfaren el- och instrumenttekniker till värmeavdelningens enhet Underhåll och anläggningar. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir:
• Avhjälpande och förebyggande underhåll i våra processutrustningar.
• I samråd med arbetsledning och operatörer prioritera och planera UH-arbete.
• Bereda och leda egna och eventuella entreprenörers arbete.
• Delta i och initiera underhållsförbättringar.
• Delta i projektverksamhet.
• Hantera teknisk dokumentation.
• Hantera arbetsorder, inköp och rapportering i vårt underhållssystem.
Vi arbetar i följande styrsystem:
• Honeywell DCS (Alcont)
• ABB (DCS 800xA m.fl.)
• Sattcon
• Siemens S7
• GE iFIX HMI/SCADA-system
Tjänsten är förlagd till dagtid med schemalagd beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har teknisk gymnasieutbildning med inriktning el och instrumentteknik eller motsvarande. Du bör även ha erfarenhet från drift och underhållsarbete inom processindustrin.

Tjänsten kräver en person som är självständig, ansvarstagande och initiativrik. Du kommer att ha många kontakter inom organisationen samt arbete där det ibland uppstår pressade situationer. Du bör därför vara samarbetsorienterad, stabil och prestigelös samt ha förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt.

God datorvana samt körkort B är ett krav.

Erfarenhet krävs.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 31 mars 2019
Tillträde Tillträde enl. ök
Ansök senast 3 mars 2019
Referensnummer A847562
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Magnus Eklind
Enhetschef
054-540 7202
Kontaktperson Niclas Vikström
Elingenjör
054-540 7197
Kontaktperson Camilla Christensen
HR-chef
054-540 7167
Facklig företrädare Anders Carlsson, SEKO
054-540 7181

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den