Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Rektor till Nobelgymnasiet - Vi skapar framtid!

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Verksamheten är uppdelad på tre stora skolenheter; Sundsta-Älvkullegymnasiet, Nobelgymnasiet, och Tingvallagymnasiet.

Varje skola leds av en gymnasiechef som också är chef för skolans rektorer. I organisationen ingår även en beställarenhet för vuxenutbildningen. Förutom skolorna finns övergripande administrativt stöd inom ekonomi-, personal- planerings- och utvecklingsområdet. Vi söker nu en rektor till Nobelgymnasiet som är Värmlands största yrkesskola och är känd för att vara en skola dit elever söker sig för att lära sig ett yrke eller för att läsa upp sina betyg på ett av våra introduktionsprogram.

På Nobelgymnasiet studerar ca 1100 gymnasieelever. Dessutom har vi några yrkesvuxenutbildningar.

Arbetsbeskrivning

Som rektor vid Nobelgymnasiet kommer du att ingå i skolledningen tillsammans med gymnasiechef och dina rektorskollegor. Tillsammans leder vi och utvecklar verksamheten där vårt främsta syfte är att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling. Din uppgift är att leda och utveckla delar av introduktionsprogrammet.

Ett utvecklande och spännande rektorsuppdrag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Du har tidigare ledarerfarenhet och är väl bekant med gymnasieskolans uppbyggnad och struktur. Det är meriterande om du gått den statliga rektorsutbildningen.

Du har kunskap om lärandet och lärandets villkor och följer diskussionen inom den pedagogiska forskningen. Vidare har du god kunskap om skolans kunskaps- och värdegrundsuppdrag och dina beslut förankras i skolans styrdokument och i vetenskaplig forskning. Vi ser att du är en person som kan omsätta visioner och mål till praktisk handling och klarar av att ha ett helikopterperspektiv samtidigt som du har en känsla för vikten av detaljer. Du har ett genus- och mångfaldsperspektiv i vardagen och när beslut fattas. Du har en IKT-kompetens och en vilja att utveckla skolans digitalisering i linje med Karlstads kommuns digitaliseringsstrategi.

Du är en trygg och stabil ledare som prioriterar det pedagogiska ledarskapet. Du förstår att grunden i ett gott chefs- och ledarskap bygger på ärlighet, förtroende, tydlighet och goda relationer. Du är modig och nyfiken vilket innebär att du gärna provar nya saker.

Du gillar ordning och reda och du är en bra organisatör. Du ska ha lätt för att kommunicera i tal och skrift och är bekväm med att jobba i och utveckla digitala miljöer. Du bidrar till att höga förväntningar genomsyrar hela verksamheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där förmågan att entusiasmera medarbetare och skapa goda relationer såväl internt som externt, är viktiga egenskaper. Som person är du process- och utvecklingsinriktad och strukturerad

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 3 augusti 2020
Tillträde Tjänsten ersätter rektor som går i pension.
Ansök senast 29 mars 2020
Referensnummer NG-A939342
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Jan Johansson
Gymnasiechef
jan.johansson@karlstad.se
Kontaktperson Joachim Weström
Rektor
054-540 23 24
joachim.westrom@karlstad.se
Facklig företrädare LR, Isabella Åkerlund
Lärare
054-540 14 58
isabella.akerlund@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den