Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Bygglovschef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar vi för detaljplaner, bygglov och stadsmiljöfrågor. Vi är kommunens lantmäterimyndighet och arbetar med kartor, mätning och geografiska informationssystem, GIS. Vi på stadsbyggnadsförvaltningen har också ansvar för kommunens färdtjänst. Dessutom är vi huvudman för Karlstadsbuss.

Plan- och byggavdelningen är en av tre avdelningar på Stadsbyggnadsförvaltningen och består av tre enheter; en enhet som fokuserar på arkitektur, stadsmiljö och kulturmiljö, en enhet vars huvuduppdrag är bygglov, tillsyn, rådgivning osv, samt en tredje enhet där fysisk planering, lokaliseringsutredningar, grönstrukturarbete och andra uppdrag kopplade till stadsbyggande ska hanteras.

Vi söker nu enhetschef till bygglovsenheten, en enhet som är en viktig aktör i den stora stadsomvandling som nu pågår i Karlstad. Enheten består av c:a 17 medarbetare och vi sitter idag i nya fina lokaler i Inre hamn. Här har vi ett flexibelt arbetssätt i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö men spenderar också en del av vår arbetstid ute.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef för bygglovsenheten ska du tillsammans med dina medarbetare ansvara för verksamheten kring förhandsbesked, bygglov och dess tekniska uppföljning, strandskydd, tillsyn, rådgivning m.m. inom ramen för stadsbyggnadsnämndens myndighetsutövning inom byggväsendet. I uppdraget ingår att leda och utveckla enhetens verksamhet och aktivt arbeta för en god samordning med andra berörda enheter i organisationen. Denna roll är också viktig när det gäller att vårda kundrelationer så att enheten på ett konstruktivt sätt tillsammans kan vara med och gestalta den framtida staden. Livskvalité och attraktivitet är ledstjärnor för Karlstads tillväxt och har direkt bäring på denna enhets verksamhet, där god bebyggd miljö utifrån arkitektur, hållbarhet och byggteknisk kvalité är en viktig del.

Kvalifikationer

Du har utbildning på högskolenivå med byggnadsingenjörs- eller arkitektinriktning i kombination med relevant arbetserfarenhet, alternativt flerårig arbetslivserfarenhet inom området. Vi ser det dessutom som meriterande om du tidigare haft en ledarroll, och då gärna inom stadsbyggnadsområdet. Rollen som enhetschef förutsätter dialog och samverkan både internt och externt varför vi ser att ditt kundvänliga sätt och din kommunikativa förmåga är av stor vikt. Vi ser ett ökat behov av samspel och nya sätt att engagera stadens aktörer och medborgare. Tillsammans behöver vi kunna åstadkomma det som vi förväntas erbjuda Karlstadsbor och besökare nu och i framtiden. I ditt ledarskap är du kommunikativ, prestigelös samt duktig på att entusiasmera och stötta medarbetare. Du har ett problemlösningsorienterat förhållningssätt och har en förmåga att se till helheten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Chefsförordnanden är tidsbegränsade för att stimulera den interna rörligheten inom kommunen. I dialog med din chef förlängs förordnandet.
Ansök senast 27 maj 2018
Referensnummer SBN 2018-148
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Marie Eddeborn
Plan- och byggchef
054-540 45 39
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den