Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Samordnare till Mottagningsenheten för nyanlända elever

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Mottagningsenheten för nyanlända elever i grundskolan ansvarar för mottagande och inledande bedömning av nyanlända elever samt handledning, utbildning och processtödjande till barn- och ungdomsförvaltningens grundskolor.

Arbetsbeskrivning

Som samordnare för Mottagningsenheten ska du självständigt planera, utföra och följa upp olika områden inom inledande bedömning, kartläggning, mottagande och undervisning av nyanlända elever. Du ansvarar för schemaläggning av mottagande och kartläggningar av nyanlända elever samt inbokningar av språkstödjare. Du ingår i olika nätverk och projektgrupper kring nyanländas lärarande och är en spindel i nätet i Mottagningsenhetens arbete.
Utöver din samordnande roll arbetar du tillsammans med de andra i teamet på Mottagningsenheten som handledare, utbildare och processtödjare kring interkulturella frågor, mottagande av nyanlända elever och kring språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i alla ämnen, även inledande bedömning och kartläggning av nyanlända elever ingår.
Tillsammans med vår skolsköterska driver du projekt om sexualitet och samlevnad, även andra projekt och nätverkande mellan olika enheter och myndigheter ingår.

Kvalifikationer

Lärarutbildning där du har behörighet i svenska om andra språk och matematik är ett krav.
Du har goda kunskaper i frågor som hedersrelaterat våld och förtryck samt kring sexualitet och relationer.
Mycket goda kunskaper i det svenska och engelska språket både muntligt och skriftligt, då det i tjänsten ingår att kommunicera både internt och externt.
God datorvana, kunskaper i Extens är ett krav.
Hög digital kompetens krävs då vi både använder och utbildar i digitala hjälpmedel i undervisningen.
God erfarenhet av administrations och organisationsfrågor.

Hög interkulturell och pedagogisk kompetens ska styrkas av referent.

Du är ansvarstagande, kan arbeta självständigt, flexibelt och strukturerat. Du är van att hålla anförande för större personalgrupper. Du har god samarbetsförmåga och kan därmed skapa goda relationer till dem du möter i ditt arbete.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Ansök senast 17 januari 2020
Referensnummer A925560
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Jenny Gladh
Biträdande utbildningschef
054-540 34 44
jenny.gladh@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarnas Riksförbund
054-540 47 55

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den