Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Fullriggarens förskola med mobil enhet söker förskollärare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Förskolan Fullriggaren får en utomhuspedagogiks inriktning vilket bl a innebär att lärandets rum flyttas ut till natur-och kulturlandskapet och att platsens betydelse för lärandet lyfts fram. Vi ska därför profilera vår utomhuspedagogiska inriktning alldeles särskilt för de äldre barnen genom vår mobila och specialinredda förskolebuss. Med hjälp av den kan vi ta oss ut till utsedda konceptmiljöer i naturen strax utanför Karlstads centrala delar. Våra konceptmiljöer är utvalda utifrån begrepp som trygghet och den utomhuspedagogiska inriktning som vi vill skapa. Vi har samtidigt nära till allt vad staden har att erbjuda, som bibliotek, museum och Naturum.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu förskollärare med starkt intresse för utomhuspedagogik. Du ska vara väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag. Hos oss bidrar du till att verksamheten utvecklas i rätt riktning och ger våra barn goda förutsättningar att växa och utvecklas i en trygg, rolig, utmanande och lärorik miljö alla dagar. Våra förskolor är mötesplatser där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö. Vi ser förskolan som en plats för barnen att mötas i demokratiska frågor och involveras i olika beslut. Vi värnar om varandras olikheter och tar tillvara på varandras kunskaper och förmågor. Våra olikheter är en tillgång i vårt uppdrag att skapa likvärdighet och för att tillägna oss nya färdigheter. Vi utgår från det lärande barnet som har en egen röst, egna kunskaper och förmågor. Alla på förskolan ska mötas utifrån det egna värde man har, bli bekräftad, lyssnad till och tas på allvar.
Som pedagog på Fullriggaren kommer du att få en grundläggande utbildning genom Naturskolan i Karlstads kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som;
är legitimerad förskollärare
känner starkt engagemang för utomhuspedagogik
har ett tydligt fokus på din undervisning och barns lärande
tror på det kompetenta barnet och att lärande sker i trygg miljö
ser det som en nödvändighet med reflektion i det pedagogiska ledarskapet
tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande lärmiljö
är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik
Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 6 januari 2020
Tillträde Eller enligt överenskommelse
Ansök senast 20 oktober 2019
Referensnummer A905732
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna Borgert
Förskolechef
054-540 36 44
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-216689

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den