Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Familjebehandlare till säkerhetsteamet

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Arbetsbeskrivning

En av våra medarbetare i vårt säkerhetsteam behöver ersättare då hon gått vidare till en chefsbefattning.

Vi söker därför en familjebehandlare, till familjeavdelningens västra utredningsenhet med placering i vårt säkerhetsteam.

På Familjeavdelningen arbetar vi enligt metoden Signs of Safety och vi har på avdelningen ett team som arbetar med säkerhetsplanering enligt signs of safety med nätverksarbete sedan ca ett och ett halvt år tillbaka.

Till säkerhetsteamet erbjuder vi en fast tjänst som familjebehandlare. Arbetet innebär ett nära samarbete i teamet. Ni arbetar två och två, varav en är inriktad mer för socialsekreterartjänst och en är mer för familjebehandlare. I teamet finns förutom denna tjänst ytterligare tre medarbetare varav en mer inriktad på behandling och två mer inriktad på socialsekreterararbete. Till teamet hör även en ärendehandledare som stöttar och leder i det dagliga arbetet och i metoden för att bygga säkerhetsplaner med familjer och deras nätverk. Tjänsten innebär också att viss beredskapstid kan förekomma med telefonkontakt vardagar 17-21, i enstaka ärenden. Tjänsten är placerad under västra utredningsenheten på familjeavdelningen men arbetar med flera enheter på Familjeavdelningen och har därför hela Karlstads kommun som sitt upptagningsområde.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller likvärdig utbildning.
B-körkort
Till säkerhetsteamet krävs grundutbildning i Signs of Safety samt erfarenhet som familjebehandlare. Erfarenhet av arbete med barnavårdsfrågor inom socialtjänsten är önskvärt.
Du som söker ska vara öppen för att arbeta i en tillvaro där man hela tiden kan behöva omprioritera arbetet utifrån växlande förutsättningar. Arbetet ställer höga krav på förmåga till samarbete. Förutom kompetens och erfarenhet kommer särskilt beaktande göras för att komplettera gruppen utifrån personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde

Tillträde efter överenskommelse.

Ansök senast
28 september 2017
Referensnummer
A714674
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Malin Lindgren
Enhetschef
054-5404950
Facklig företrädare
Angelika Åhs Johansson
 
SSR
 
054-5404926
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den