Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Specialpedagoger till förskolan 100%

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Förvaltningens förskolor och skolor är organiserade i tre skolområden. Oavsett vilken förskola i Karlstad du arbetar på präglas den av god arbetsro och trivsel. Vi arbetar hela tiden med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstad kommun är förskolan viktig. Resultaten i den senaste kund och brukarundersökningen i förskolan gör oss stolta. Inom våra skolområden Syd, Väst och Öst vill vi förstärka vår specialpedagogiska organisation och erbjuder nu en möjlighet att tillsammans med andra specialpedagoger och förskolechefer skapa förutsättningar för att alla barn ska lyckas och må bra i våra förskolor.

Arbetsbeskrivning

Förskolechefer i Karlstad kommun söker dig som tillsammans med oss vill skapa en likvärdig förskola i rörelse och förändring. Som specialpedagog har du som övergripande uppgift att stödja, handleda och utbilda arbetslag på förskolorna inom språk och kunskapsutvecklande arbetssätt samt flerspråkighet. Du arbetar tillsammans med förskolans pedagoger för att se varje verksamhets behov i syfte att skapa goda förutsättningar och öka tillgängligheten till förmån för alla barns lärande, omsorg och utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialpedagogexamen och erfarenheter från förskolan. Det är meriterande om du är legitimerad förskollärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga då ditt uppdrag innebär att inspirera och handleda pedagoger på förskolan. Du behöver ha erfarenhet och kunskap gällande kartläggning/ar då förskolan ständigt ska sträva efter utveckling och förändring i verksamheten som gynnar alla barn. Du har goda kunskaper i svenska språket och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift då det ingår att stödja verksamheterna i upprättandet av handlingsplaner, leda samtal och vägleda samtal. Våra förväntningar är att du har ett bra bemötande, och ett relationellt förhållningssätt mot både barn och vuxna. Du är lyhörd och flexibel utifrån situation och arbetssätt och har förmågan att nå ut med ditt budskap. Vi förväntar oss att du har modet att utmana för fortsatt utveckling av våra förskolor i Karlstads kommun, välkommen med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 maj 2018
Tillträde Eller enligt överenskommelse.
Ansök senast 4 mars 2018
Referensnummer A755899
Antal arbetstillfällen 5
Kontaktperson Ulrica Segerström
Förskolechef
054-540 33 75
Kontaktperson Kristina Wictorin
Förskolechef
054-540 32 40
kristina.wictorin@karlstad.se
Kontaktperson Anna Borgert
Förskolechef
054-540 36 44
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-216689

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den