Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Kommunvägledare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

På Kontaktcenter hjälper vi Karlstadsbor och andra som vill komma i kontakt med kommunen. På Kontaktcenter arbetar kommunvägledare, turistinformatörer samt telefonister med att lämna information och vägledning om kommunens verksamhet. Det är många Karlstadsbor som vill ha vår hjälp. Vi söker nu en vikarierande kommunvägledare till svarsgruppen som arbetar med socialtjänst och äldreomsorg.

Arbetsbeskrivning

Som kommunvägledare arbetar du med att svara på frågor, ge information och vägledning om kommunens verksamhet inom socialtjänst, vård och omsorg. Kontakterna sker via telefon, besök, e-post, web och sociala medier. Det är ett spännande och intressant arbete samtidigt som vi verkligen känner att vi gör nytta.

Medarbetarna i svarsgruppen besvarar frågor om äldre- och handikappomsorg, socialtjänst samt om god man/förmyndare. I uppgifterna ingår också handläggning av vissa frågor som till exempel ansökningar om ekonomiskt bistånd, förenklad biståndsbedömning, fastställande av faderskap, körkortsyttrande, med mera.

Kvalifikationer

Du ska vara intresserad av att på olika sätt hjälpa människor till rätta i kommunen. Du ska en god känsla för service och bemötande samt ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Förutom att vara proffs på bemötande ska du ha intresse och erfarenhet av att arbeta med olika it-system. Arbetet är ett teamarbete och du måste gilla att jobba nära och tillsammans med andra. Det betyder att du måste vara flexibel och ha god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som är utbildad socionom, arbetsterapeut, eller sjuksköterska och som har erfarenhet från arbete inom socialtjänst och/eller vård och omsorg.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde

Löneform: Månadslön Varaktighet: 6 månader Tillträde: Enligt överenskommelse Arbetstider: Schemalagda arbetstider varierat mellan 7.30 och 17.15

Längd
6 månader eller längre
Ansök senast
2 oktober 2017
Referensnummer
A457374
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Ann Salomonsson
Chef Kontaktcenter
054-540 10 62

Monica Bergergård
Gruppchef
054-540 80 54
Övrigt

Karlstads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den