Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Projektchef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Teknik- och fastighetsförvaltning har från 1 januari en ny organisationsstruktur. Den nyskapade markavdelning har ansvaret för kommunens markägande, upplåtelser, köp och försäljning av mark, naturvård, exploatering, friluftsliv, skogs- och viltvård. Dessutom ska avdelning genomföra alla stora projekt inom mark och infrastruktur. Inom avdelning finns cirka 60 medarbetare fördelade på tre enheter; markförvaltning och utveckling, skogs- och viltförvaltning samt mark- och infrastrukturprojekt.

Enheten mark och infrastrukturprojekt jobbar på uppdrag av projektbeställare och huvudfokus är de större jobb kommunen gör inom byggnation av infrastruktur och stadsbyggande. För att jobba effektivt och skapa en helhet är enheten även delaktig i detaljplaneprocessen. Målsättningen med att samla projektledning är att arbetet ska bli mera effektivt och förvaltningen ska jobba mera enhetligt med projekt. Enheten består av cirka 15 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Enheten är en helt ny inom förvaltningen där huvuduppdraget är att driva större projekt. Det första uppdraget du som chef får är att jobba fram rutiner för hur enheten ska jobba med projekt och samordna med projektbeställare på de andra enheterna inom förvaltningen. Du kommer att arbetsleda erfarna projektledare som är mycket självgående men som chef kommer du att behöva jobba med enhetlighet så att alla projekt bedrivs på liknande sätt. Det kommer också att vara ett tydligt fokus på att jobba med prioritering av resurser då kommunen kommer jobba med många och stora infrastrukturprojekt den närmsta tioårsperioden.

Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer

Kvalifikationer

Du ska ha en vilja och förmåga att samarbeta med andra verksamheter samt verka för tillit och samverkan mellan avdelningarna. Du tar aktivt ansvar för arbetssätt och resultat i förvaltningens processer inom hela förvaltningen. Din förmåga att skapa ett gott arbetsklimat på enheten och kunna entusiasmera medarbetare genomsyrar ditt ledarskap. Du har en strategisk förmåga att se hela Karlstad koncernen i ditt arbete hos oss.

Vi söker dig som har:
• akademisk utbildning
• erfarenhet av verksamhetsutveckling
• erfarenhet och kunskap om projektledning både i praktik och teori
• erfarenhet och förståelse för bygg- och anläggningsbranschen
• erfarenhet och kunskap om entreprenadjuridik, LOU och avtalsrätt.

I din roll kommer du arbeta mot flera olika budgetsystem, det är därför viktigt att du är analytisk och har en fallenhet för ekonomi. Du är flexibel, strukturerad och du har förmågan att se sammanhang och prioritera rätt frågor för att uppnå goda resultat. Du brinner för ledarskapet och har ett stort engagemang för att utveckla dina medarbetare och skapa långsiktigt goda relationer både internt och externt.

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet från att ha arbetat som chef
• kunskap och erfarenhet av verksamheten
• arbetat som chef i kommunal verksamhet

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att driva ett utvecklings- och förbättringsarbete inom din enhet och tillsammans på förvaltningen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.   Chefsförordnanden är tidsbegränsade för att stimulera den interna rörligheten inom kommunen. Förordnandet kan förlängas.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 28 januari 2018
Referensnummer TFN 2018-72
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Fredrik Nilson
Avdelningschef, markavdelningen
054-540 70 96
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den