Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Förskollärare Rudsängens förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Rudsängens förskola är en av förskolorna på Rud. Här möts familjer och pedagoger från många olika kulturer och med olika språk och bakgrunder.
Vår vision för Rudsängen är en hållbar mötesplats där kreativa tankar skapas utifrån varje barns nyfikenhet, trygghet och lust att lära. En plats där små tankar fyller rum och där fantasi kan bli verklighet.
Vi har en stor fin gård, skogen inom promenadavstånd och nära till snabba bussförbindelser till centrum. Förskolan finns idag i paviljonger i väntan på att vår helt nya, moderna förskola ska stå klar i början på 2020. Då kommer vår förskola att expandera från dagens sex avdelningar till åtta avdelningar på två plan. Förskolan kommer att ha stora gemensamma utrymmen för skapande aktiviteter samt sina hemvister. Vi kommer att ha en stor parkliknande gård där barnen ges möjlighet till utforskande och upptäckande.
Vi är i en process för att skapa mer utrymme för kollegiala reflektioner och diskussioner. Vi ser barnen som kompetenta och utgå från barnens nyfikenhet och intressen. Utifrån detta ställningstagande skapar vi lärmiljöer som är föränderliga och tillgängliga så barnen kan vara självständiga och kreativa.
Vi söker dig som är engagerad och positiv och som brinner för att skapa en likvärdig förskola. Du arbetar med läroplanen som grund. Vi vill att du är med och driver och reflekterar över utbildningen i förskolan. Du har ett relationellt och professionellt bemötande av barn och vårdnadshavare.
Vi vill att du blir den medforskande pedagogen som ger barnen möjlighet att påverka sitt eget lärande. Vill du bli en del av vårt team och driva våra förskolor och vårt uppdrag framåt i Karlstad kommun?

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag blir att leda och driva det pedagogiska arbetet på förskolan tillsammans med övriga pedagoger utifrån läroplanen och övriga styrdokument. Att följa upp, utvärdera och utveckla utbildningen genom det systematiska kvalitetsarbetet är en självklarhet för dig.
Du som förskollärare kommer att ha en viktig roll i förskolans dagliga utbildning där du, med ett medvetet förhållningssätt, möjliggör att barnen får upptäcka och utveckla sina förmågor på ett allsidigt sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller som precis tagit förskollärarexamen och inväntar legitimation. Du har kunskaper om läroplanens innehåll och tar ansvar för att driva verksamhetsutveckling tillsammans med kollegor i ett kollegialt lärande. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och vårdnadshavare.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 oktober 2019
Tillträde Eller enligt överenskommelse
Längd Tillsvidare
Ansök senast 22 september 2019
Referensnummer A900942
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Mia Wiker
Rektor
054- 540 39 77
mia.wiker@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
Facklig företrädare
054-216689

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den