Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Enhetschef till barn- och ungdomsförvaltningens centrala elevhälsoresurs

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Barn- och ungdomsförvaltningens centrala elevhälsoresurs är en specialistenhet som tillhandahåller stöd till barn- och elevhälsoarbetet i förskola, grundskola, fritidshem och särskola i kommunen.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en enhetschef som i samarbete med förvaltningens ledningsgrupp, förskolechefer, rektorer och våra professionella medarbetare utvecklar en central elevhälsoresurs. Ditt uppdrag är att
– i nära samarbete med barn- och ungdomsförvaltningens ledningsgrupp skapa förutsättningar för barn- och elevhälsoarbetet i förvaltningens verksamheter
– organisera en ändamålsenlig och effektiv specialistorganisation vilket omfattar att föreslå vilka resurser som bör finnas i lokala elevhälsoteam, i förskolans organisation och i den samlade specialistorganisationen för barn- och elevhälsoarbete
– utforma ett nära samarbete med rektorer och förskolechefer i syfte att åstadkomma ett främst främjande och förebyggande barn/elevhälsoarbete
– etablera ett systematiskt kvalitetsarbete i enheten där rektorer och förskolechefer görs delaktiga
– leda barn- och ungdomsförvaltningens centrala elevhälsoresurs
I enheten finns idag skolpsykologer, handledningsteam, språkteam, utredningsteam, syn- och hörselpedagoger samt sjukhusskola. Du har även tillgång till kvalificerat stöd inom bland annat ekonomi och HR. Tjänsten innefattar verksamhets-, personal- och budgetansvar. Vi är stolta över våra verksamheter och söker dig som vill bidra till att behålla och utveckla kvaliteten. Är du en ledare som trivs med ansvar, arbeta i team och bidra till utveckling så har vi jobbet för dig!


Kvalifikationer

Vi söker dig med en gedigen erfarenhet av att leda barn- och elevhälsoarbete. Erfarenheter från chef- och ledarskap i förskola/grundskola/grundsärskola är meriterande. Du är en tydlig och trygg pedagogisk ledare med fokus på barns- och elevers utveckling, hälsa och lärande. Du har förmåga att initiera, entusiasmera och bidra till resultat. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga vilket gör att du har lätt för att skapa relationer med medarbetare, barn, elever och vårdnadshavare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast 26 september 2017
Referensnummer A711159
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Maria Kjällström
Skoldirektör
054-540 39 82
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den