Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Boendestödjare till gruppboende Frödingshöjd

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Frödingshöjd gruppboende vänder sig till personer med långvariga psykiska funktionsnedsättningar, som dessutom har ett stort behov av stöd och hjälp i sin vardag.

Vi fokuserar på varje människas lika värde och ser till individens förmågor, med respekt för varje persons integritet och självbestämmande.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår ett stödjande/stöttande arbetssätt, att stödja brukarna med det de behöver ha hjälp med i sin vardag. Detta innebär bland annat omvårdnadsarbete, hjälpa till vid dusch/hygien mm. Arbetsuppgifterna omfattar även vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter som t ex sårvård, omläggning, blodtrycksmätning, kateterskötsel mm. I arbetsuppgifterna ingår också att man lagar all mat till de boende.

Du kommer också att delta i planering och utförande av kvalificerat och individuellt utformat stöd med brukarnas perspektiv och behov i fokus. De insatser vi utför skall hålla god kvalitet, baserade på brukarnas egna val och prioriteringar.

Vi skall göra det möjligt att ha en bra vardag och ge möjligheten att kunna leva ett liv som andra.

Vi använder MI i vårt arbete.

Schemalagd arbetstid dag, kväll, helg och sovnatt (kombinationstjänstgöring).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat utbildning på minst gymnasienivå såsom omvårdnadsprogrammet, gärna med inriktning mot psykiatri, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha stor erfarenhet från arbete med målgruppen, omvårdnadsarbete samt hälso- och sjukvårdsarbete. Du skall också ha en god kunskap gällande matlagning.

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Eftersom du skall arbeta med människor, är det viktigt att du är empatisk, relationsskapande och har stor förståelse för målgruppens problematik.

Eftersom du kommer att arbeta i och vara en del av en arbetsgrupp, är det också viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du är lojal, har en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen. Du har lätt att komma med idéer och nya arbetssätt i arbetsrelaterade frågor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort (manuell växellåda) är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde omgående efter överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 25 augusti 2019
Referensnummer A895405
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Stefan Berndtsson
Enhetschef
054-5405181
Facklig företrädare Lotta Karlsson
Kommunal
054-5404754

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den