Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Råtorps skolor söker specialpedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vår nuvarande specialpedagog lämnar oss för en annan tjänst i kommunen och nu söker vi en ny specialpedagog till Råtorps två skolor. Vi söker dig som vill hjälpa oss i jakten på det lilla ordet Främst. Vi arbetar hårt för att verka främst förebyggande och främjande och vi hoppas att du är intresserad av att följa med oss på denna resa.

På Råtorp finns två skolor; Råtorpsskolan (F-6) och Södra Råtorps skola (F-3). Totalt är det ca 350 elever som går hos oss. Skolorna har ett gemensamt elevhälsoteam, som leds av rektor.

Du kommer delta i ett mycket välfungerande elevhälsoteam som karaktäriseras av tydlig struktur, ordning och reda och systematik. Det karaktäriseras även av tillit, respekt, högt i tak och glädje. Vi är på väg i nästa skede av vårt främjande arbete. På vår blogg Elevhälsan på Råtorp kan du läsa mer om detta arbete. Läs gärna fler inlägg så kommer du få en god bild av hur vi arbetet med elevhälsoarbetet på Råtorp (klicka på länken längst ner).

På en eventuell intervju berättar vi gärna mer om vårt arbete med STOLT och varför det är viktigt för mig att det går bra för dig.

Arbetsbeskrivning

• Du är ansvarig för den pedagogiska grenen av Elevhälsan och förväntas driva förbättringsarbete utifrån det perspektivet.
• Du genomför det arbete som finns beskrivet i vår elevhälsoplan.
• I ditt arbete ingår att stötta verksamheterna (förskoleklass, fritidshem och grundskola) med pedagogiska kartläggningar, bedömningar och analyser.
• Du ska vara ett aktivt bollplank för och i verksamheterna när det gäller arbetet kring extra anpassningar och särskilt stöd.
• Du leder våra två speciallärare utifrån de behov som finns i verksamheterna.
• Du ska fortsätta det arbete som redan är igång gällande tillgängliga lärmiljöer.
• Du dokumenterar ditt arbete i PMO .

Kvalifikationer

Du är utbildad specialpedagog och det är meriterande om du arbetat som det tidigare. Vi ser helst att du är utbildad och legitimerad lärare i grunden.

Mycket stor vikt kommer fästas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 6 augusti 2018
Tillträde Tillträde kan vid överenskommelse ske vid annat datum. Tjänsten är en semestertjänst.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 30 april 2018
Referensnummer A774250
Antal arbetstillfällen 1
Facklig företrädare Magnus Sjödin
Rektor
054-540 35 15

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den