Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

IT-avdelningen söker IT-controller

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Vi på Karlstads kommuns IT-avdelning är mitt i en spännande utvecklingsresa där vi nu kommer att dela vår IT-avdelning i två. En traditionell IT-avdelning med ansvar för hela kommunens IT-infrastruktur och IT-tjänster som våra verksamheter köper av oss samt en avdelning för digital utveckling och innovation som kommer att vara mycket verksamhetsnära och stödja kommunen i sin fortsatta utveckling i en digital tid.
It-controllern kommer att tillhöra en stab som finns direkt under Avdelningschefen på IT-avdelningen och stödja båda avdelningarna.
IT-avdelningen är sedan 2006 till 100% intäktsfinansierad och vår budget baserar sig på de volymer våra verksamheter köper av våra IT-tjänster.

IT-avdelningen tillhör Kommunledningskontoret och består i den nya organisationen av 43 medarbetare som tillsammans sköter kommunens gemensamma IT-infrastruktur och levererar IT-tjänster till alla verksamheter. Avdelningen för digital utveckling och innovation består av 14 medarbetare.
Som vår IT-controller så kommer du jobba i en dynamisk miljö med stöd av vår ekonomiassistent där vardagen mycket handlar om att ge stöd till våra objektledare som är ansvarige för de tjänster som vi levererar. Utöver det så ansvarar du för de två avdelningarnas ekonomiprocess som sker i enlighet med kommunens process för verksamhets- och ekonomistyrning.
För att våra verksamheter tidigt ska kunna planera för sina IT-kostnader så gör vi också årligen en tidig budget i maj för kommande år som presenteras för kommunens samtliga ekonomichefer.

Arbetsbeskrivning

• Stödja objektledarna i att budgetera, följa upp och utveckla de tjänster som vi ansvarar för.
• Stödja chefer i att budgetera och följa upp våra avdelningskostnader
• Genomföra tertial och årsbokslut i enlighet med kommunens ekonomi- och verksamhetsstyrningsprocess
• Säkerställa att våra processer för att debitera våra IT-tjänster fungerar och optimeras för att minska vår kostnad för att ta betalt.
• Presentera budget och uppföljning av budget för avdelningarnas personal
• Delta med din kompetens i projekt och aktiviteter
• Stödja i arbetet med nyttovärderingar av befintliga och kommande lösningar inom IT området
• Förvalta och fortsätta utveckla ITs finansieringsmodell
• Förklara ITs finansieringsmodell för verksamheten för att upprätthålla en hög transparens och förståelse för kostnader och innehåll i våra tjänster

Kvalifikationer

Krav
• Högskoleutbildning inom ekonomi-området, alternativt har du eftergymnasial eller annan utbildning förvärvad i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
• Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• Du ska behärska Office 365 och framförallt Excel och Powerpoint

Meriterande
• Kunskaper i ekonomisystem
• Kännedom om offentlig verksamhet
• Intäktsfinansierad verksamhet
• Tjänstepaketering
• Kunskaper om ITSM
• Kunskaper i PowerBI

Personliga egenskaper
Du förväntas kunna agera självständigt och resultatinriktat i såväl utveckling som förvaltning och kan hantera flera parallella uppgifter.

Som person är du kommunikativ, strukturerad, har god samarbetsförmåga, hög social kompetens och ett stort driv av att utvecklas. Du drivs av att ha ordning och reda samtidigt som du inte backar för att utmana befintliga arbetssätt och lösningar. Du tar gärna egna initiativ och trivs med att arbeta i team där du delar med dig av din kunskap. Du räds inte nya utmaningar och tycker om att ha kundkontakt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 2 augusti 2020
Referensnummer A964614
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Mats Jensen
T.f. IT-chef
054-540 12 12
mats.jensen@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den