Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Förhandlare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Arbetsgivarenheten, där tjänsten är placerad, arbetar koncernövergripande inom olika specialistområden, bland annat ledar- och medarbetarutveckling, strategisk kompetensförsörjning, arbetsrätt och avtal, arbetsmiljö och rehabilitering, samverkan, jämställdhet och mångfald samt systemförvaltning och löneadministration. Det är en arbetsplats med stort engagemang och arbetsglädje, där vi trivs och utvecklas.
Enheten har drygt 20 medarbetare och vi söker nu en förhandlare som vill bli vår nästa kompetenta kollega.
Ditt specialistområde är inom det arbetsrättsliga området och du arbetar för koncernen Karlstads kommun på ett övergripande plan.

Arbetsbeskrivning

Som förhandlare ansvarar du för den lag- och kollektivavtalsrättsliga bevakningen, tolkningen och kvalitetssäkringen av koncernens avtal med särskilt fokus inom det arbetsrättsliga området. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att styra och stödja koncernens olika verksamheter till exempel gällande lag och kollektivavtal. Du ger också kvalificerad rådgivning och supportstöd till arbetsgivarföreträdare inom hela avtals- och arbetsrättsområdet till hela koncernen Karlstads kommun.
Du leder arbetet med den koncernövergripande arbetsrättsgruppen och vid behov planerar du och utför utbildningar både för arbetsgivarföreträdare och fackliga representanter.
Tillsammans med personal- och förhandlingschefen genomför och driver du centrala MBL- och tvisteförhandlingar.
I rollen som förhandlare ingår också att administrera och utveckla rutiner, mallar och riktlinjer.
Att upprätthålla goda relationer med de fackliga organisationerna är en viktig del i uppdraget.


Kvalifikationer

Du ska ha akademisk examen med inriktning HR eller juridik, alternativt annan bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har också gedigen erfarenhet av kvalificerat arbete med arbetsrättsliga frågor.
Du trivs i en konsultativ roll, du är en person som bygger förtroendefulla relationer, har integritet, initiativförmåga, du är ansvarstagande och strukturerad.
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 29 oktober 2017
Referensnummer A720078
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Niclas Friman
personal och förhandlingschef
054 540 00 00
niclas.friman@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den