Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

IT-strateg

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Barn- och ungdomsförvaltningen söker en engagerad IT-strateg.
Vi vill att alla barn och elever ska ha de bästa förutsättningarna för att må bra och utvecklas så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Vi vet att digitaliseringens möjligheter är viktiga för barns och ungdomars förutsättningar. Vill du vara med och skapa optimala förutsättningar för barn- och ungdomsförvaltningens digitala undervisningsmiljöer och system, kanske du är den IT-strateg som vi nu söker.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning och omfattar idag 55 förskolor och 26 skolor.Du kommer att tillhöra barn- och ungdomsförvaltningens stab vilken har till uppgift att stödja förvaltningens ledning och verksamhet. Din närmaste chef kommer att vara stabschefen för verksamhets- och ledningsstöd. Dina närmaste kollegor kommer att vara IT-strateg gymnasiet/vuxenutbildning, systemförvaltare, IT-pedagoger och verksamhetsutvecklare. Du kommer också att arbeta nära kommunens IT-avdelning och deras kundansvariga.

Arbetsbeskrivning

Den nyligen beslutade nationella digitaliseringsstrategin ställer stora krav på att det ska finnas välfungerande infrastruktur, tillräcklig tillgång till digitala enheter samt anpassad teknisk och pedagogisk support i våra förskolor och skolor. Krav ställs även på att administrativa stödsystem förvaltas och utvecklas. IT-strategen har här en strategisk nyckelfunktion i förändringsarbetet.
I uppdraget som IT-strateg ingår att
• Tillsammans med IT-strategen för gymnasiet/vuxenutbildningen samordna arbetet kring förskolans och skolans behov av digital utveckling/teknik
• Säkerställa att IT-stöden är effektiva och välfungerande för verksamheten
• Kravställa, utveckla och driva det strategiska IT-arbetet utifrån ett verksamhets- och medborgarperspektiv
• Omvärldsbevaka och analysera den digitala utvecklingen inom förskola och skola
• Gemensamt ansvara med IT-strateg för gymnasiet/vuxenutbildningen för planering och uppföljning av förvaltningens behov av utveckling och förändring av IT-stöd enligt förvaltningsmodellen PM3
• Samverka med kommunens förskolechefer, rektorer, gymnasieförvaltning och IT-avdelning samt leverantörer
• Ansvara för förvaltningens IT-budget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
• En akademisk utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande
• Förmåga att identifiera behov i verksamheten samt bidra med lösningar
• Förmåga att arbeta självständigt och planera eget arbete
• Är kommunikativ och har god förmåga att samarbeta med andra och skapa nätverk
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Erfarenhet av arbete med projektledning samt verksamhetsnära IT-frågor

Vi ser gärna att du har erfarenhet av pedagogisk verksamhet. Meriterande är erfarenhet av skolledaruppdrag samt förvaltningsmodellen PM3

Tjänsten förutsätter att du har körkort.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Längd Tillsvidare
Ansök senast 26 december 2018
Referensnummer A833907
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna-Lena Norlander Groth
Chef verksamhets- och ledningsstöd
054-540 29 03
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den