Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Lokalplanerare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Tjänsten är placerad på Lokalförsörjningsavdelningen som ansvarar för Karlstads kommuns byggnader. Vårt uppdrag är att vara långsiktiga fastighetsägare, bidra till stadens utveckling och till bra miljöer för karlstadsborna. Tillsammans skapar vi attraktiva, tillgängliga och hållbara lokaler.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med övriga kollegor är du med och skapar framtidens lokaler. På lokalförsörjningsavdelningen är vi ca 30 anställda och övriga roller är exempelvis lokalstrateg, fastighetsförvaltare och informationsförvaltare.

Du är en av två lokalplanerare och i din roll arbetar du för ett effektivt nyttjande av lokalerna och tar fram alternativa lokallösningar för kommunala verksamheter. Detta gör du genom att samverka med fastighetsägare och konsulter samt kollegor inom samhällsbyggnad, lokalförsörjning och interna verksamheter som hyr lokalerna.

Arbetet innebär även att du:
• stöttar fastighetsförvaltarna med att ta fram hyresavtal och budget för hyresobjekten.
• handlägger inhyrningsärenden och bevakar uppsägningsbara/omförhandlingsbara hyresavtal med privata fastighetsägare.
• förbereder ärenden till nämnden, till exempel tjänsteskrivelser.
• genomför mindre förstudier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som med stort engagemang tillsammans med dina kollegor kan driva lokalplaneringen så att vårt lokalbestånd blir effektivt över tid ur ett kommunkoncernperspektiv. Du är van vid att arbeta självständigt och strukturerat med fokus på långsiktiga lösningar. I rollen kommer du att ha många kontaktytor, därför är det viktigt att du har god kommunikativ förmåga och ett relationsskapande arbetssätt.

Du är en ansvarsfull, positiv och självständig person som är van att metodiskt driva uppdrag. Det är också viktigt att du är tydlig, har stor förmåga att prioritera och kan hålla givna tidsramar.

Du har:
• en högskoleutbildning exempelvis med inriktning fastighetsekonomi alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
• kunskap om fastighetsekonomi och relevant juridik
• goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
• körkort.
Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet eller liknande organisationer. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 31 oktober 2017
Referensnummer TFN 2017-3198
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna-Lena Ljung
Avdelningschef, Lokalförsörjningsavdelningen
054-540 68 38
anna-lena.ljung@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den