Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Karlstad söker skolpsykologer/PTP-psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Den centrala elevhälsan på Barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad kommun har till uppgift att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål genom att stödja skolorna i arbetet med att främja elevernas hälsa, utveckling och lärande. Arbetsplatsen är centralt organiserad där även fler professioner finns, bl.a. skolöverläkare, verksamhetschef för den medicinska elevhälsan och specialpedagoger med specialistfunktion.

Arbetsbeskrivning

Alla barn och ungdomar ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och personliga utveckling för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Vi vet att den psykologiska delen av elevhälsan spelar en viktig roll för elevernas förutsättningar. Vill du vara med och utveckla den gemensamma elevhälsans arbete så kanske du är den psykolog som vi nu söker. Tjänstens fokus är på det förebyggande och främjande arbetet och du representerar den psykologiska professionen i elevhälsan inom några elevhälsoteam i Karlstads grundskolor. Förutom det hälsofrämjande och förebyggande arbetet så ingår även utredningar av skolrelaterad karaktär. Du ingår i ett av de tre arbetslag som arbetar tillsammans i ett stödjande team mot grundskolorna i Karlstad, i teamet ingår fler psykologer och specialpedagoger med specialistfunktion. Arbetet innebär resor till och från skolor.

Kvalifikationer

• Du är legitimerad psykolog eller har en examen och söker PTP-plats.
• Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.
• Du har förmåga att arbeta självständigt och kreativt, du har lätt för att samverka och ta initiativ.
• Du är flexibel och trivs med att ingå i många olika sammanhang. Arbetet är självständigt och kräver god förmåga till planering och kommunikation.
• Du har ett brett elevhälsoperspektiv på såväl individ-, grupp- som organisationsnivå och en förmåga att arbeta långsiktigt och strategiskt
• Erfarenhet av arbete som skolpsykolog är önskvärt, gärna fördjupade kunskaper inom pedagogisk psykologi.

Erfarenhet krävs.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 31 augusti 2020
Tillträde Det är olika tillträde för de olika tjänsterna. Den ena i september och den andra i november.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 3 juni 2020
Referensnummer A956642
Antal arbetstillfällen 2
Kontaktperson Anna Carlsson
Chef för den centrala elevhälsan
054-540 36 91
anna.carlsson@karlstad.se
Facklig företrädare Pille Kustov
Psykolog och facklig företrädare
054-540 36 83
pille.kustov@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den