Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Ekonom

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Verksamheten är uppdelad på tre stora skolenheter; Sundsta-Älvkullegymnasiet, Nobelgymnasiet, och Tingvallagymnasiet. Förutom skolorna finns övergripande administrativt stöd. Varje skola leds av en gymnasiechef som också leder skolans ledningsgrupp.
Vuxenutbildningen, som är belägna i Tingvallagymnasiets lokaler, ansvarar för köp av vuxenutbildning och utbildning i svenska för invandrare. Verksamheten leds av en rektor och en biträdande rektor, som också ansvarar för vägledningsfunktion och administrativt stöd.
Yrkeshögskolan, som finns på Karlstads teknikcenter, ansvarar för kommunens sex yrkeshögskoleutbildningar. Verksamheten leds av en rektor och en biträdande rektor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en ekonom till Vuxenutbildningen Karlstads kommun och yrkeshögskolan. Du ingår i respektive arbetsgrupp på skolornas expedition men samarbetar också med övriga ekonomer och den centrala förvaltningsövergripande ekonomifunktionen.
Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att ge stöd och service i ekonomiska frågor till gymnasiechef och rektor. Dina arbetsuppgifter är främst budget-, boksluts- och uppföljningsarbete kring de båda verksamheternas ansvarsområden, projektekonomi samt stöttning till verksamheterna i allmänt förekommande ekonomiärenden. Genom din kompetens bidrar du till en god ekonomisk hushållning.

Kvalifikationer

Du har en ekonomisk utbildning på gymnasienivå med ett antal års arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet, eller är nyexaminerad högskole-/universitetsutbildad ekonom.
Dina personliga egenskaper: Du har en god social förmåga och lätt för att arbeta både i en arbetsgrupp och självständigt. Du är serviceinriktad, välorganiserad, noggrann och van att hantera siffermaterial. Du har en god analytisk och digital förmåga och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Det är meriterande om du har erfarenheten av elevsystemet Extens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Ansök senast 11 augusti 2019
Referensnummer Best.enh ekonom
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Steve Norman
Rektor
054-540 14 60
steve.norman@karlstad.se
Kontaktperson Annette Borneland
ekonomichef
054-540 13 09
annette.borneland@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig representant nås genom kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den