Traineeplatser

Trainee på teknik- och fastighetsförvaltningen

Ingenjörer

Karlstad växer snabbt och vi behöver fler medarbetare som kan delta i det arbetet. På teknik- och fastighetsförvaltningen har vi nu ett stort behov av att rekrytera ingenjörer inom flera områden. Därför har vi startat ett eget traineeprogram där vi kan erbjuda en anpassad praktik och utbildning i en förvaltning som formligen sjuder av aktiviteter.

De traineer som går programmet ska i framtiden kunna ha ledande eller strategiska specialistfunktioner inom teknik- och fastighetsförvaltningens verksamhet.

Varför gå ett traineeprogram?

Traineeprogrammet kommer att ge dig en god inblick i hela processen för att bygga och sköta Karlstad och du kommer att arbeta i en organisation som både kan vara beställare och utförare. Som trainee hos oss kommer du att få arbeta med alltifrån projektering, entreprenad och underhåll.  Förutom att programmet kommer att ge dig värdefull teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet kommer du att få en god förståelse av kommunal verksamhet och ett fantastiskt nätverk inför framtida yrkesliv

Vi lägger stort värde i att våra medarbetare har kunskap och förståelse för helheten i våra processen samt förmågan att sätta sig in i andra funktioners perspektiv. Traineeprogrammet kommer därför att innebära att du får pröva på flera olika roller som exempelvis byggledare, platschef och anläggningsarbetare.

Programmet

Traineeprogrammet är uppdelat i fem block under 12 månader. Du kommer att ha en tidsbegränsad anställning under traineeperioden men ha goda möjligheter till en fast anställning efteråt inom något av de områden du provat på.

  1.  Allmän introduktion av att arbeta inom Karlstads kommun och vara en samhällsbyggare på teknik- och fastighetsförvaltningen.
  2. Arbeta som anläggningsarbetare eller rörmontör i ett arbetslag.
  3. Assistera projektledare, byggledare eller platschef
  4. Leda mindre entreprenader med stöd
  5. Leda entreprenader självgående

Programmet för 2017/2018 har redan startat och därför finns inga platser att söka. Nästa programstart är hösten 2018 och då kommer ansökningslänk finnas här.

Karlstads kommun erbjuder också fler traineeplatser inom Higher Ambition Program. Läs mer om det här, karlstad.se/trainee

Frågor eller funderingar?

Anders Jonsson, verksamhetsutvecklare, teknik- och fastighetsförvaltningen, 
tel 054-540 68 76

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den