Kickstarta karriären med ett jobb som är viktigt på riktigt

Bli trainee hos oss

Tommy Bodén Ebba Maddumage Larsson Caroline Kullberg

Karlstads kommun startar ett nytt traineeprogram med sex platser. Under elva månader kommer du som trainee att bli involverad i olika uppdrag inom ditt kompetensområde och delta i olika utbildningar. Vår ambition är att erbjuda dig ett avgörande steg i din karriärutveckling. Sista ansökningsdag är 20 november.

Traineeprogrammet är en del av Higher Ambition Program. Det är en samverkan mellan olika företag och offentliga myndigheter i Värmland som tillsammans erbjuder cirka 25 olika graduate tranieeplatser. Syftet är att fler före detta studenter ska stanna i Värmland och på så sätt bidra till att säkra kompetensförsörjningen i regionen.

Välj bland sex platser

Programmet vänder sig till dig som har en akademisk utbildning. I koncernen Karlstads kommun finns sex olika tranieeplatser att söka, med inriktning på:

  • fastighetsekonomi på barn- och ungdomsförvaltningen
  • statistik och analys på kommunledningskontoret
  • verksamhetscontroller på vård- och omsorgsförvaltningen
  • ekonomi- och verksamhetsstyrning på kommunledningskontoret
  • turism- och marknadsföring på kommunledningskontoret
  • digitalisering på Karlstads El- och Stadsnät AB och teknik- och fastighetsförvaltningen

Vi söker dig med utbildning inom till exempel fastighetsekonomi, rättsvetenskap, kommunikation, systemvetenskap eller som civilekonom.  

Higher Ambition Program

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp med trainees på olika företag och organisationer. Ni kommer träffas kontinuerligt under året, i formella och informella sammanhang och ni kommer delta i en gemensam utbildningsdel på 12-14 dagar med fokus på modernt ledarskap samt göra studiebesök på de företag och organisationer som är kopplade till programmet.

Ditt traineeår på Karlstads kommun 2018

Programmet börjar med att du får introduktion om kommunens olika förvaltningar och bolag så du får kännedom om våra uppdrag och ansvarsområden.

Du kommer sedan bli involverad i olika uppdrag och projekt inom ditt kompetensområde. Handledning får du av våra erfarna medarbetare och du kommer att arbeta med många olika kompetenser i varierande uppdrag.

Vi satsar på din utveckling och vår ambition är att du blir en viktig del i vårt team under flera år med möjlighet att göra avgörande steg i din karriärutveckling.

Varför ska du välja Karlstads kommun?

Karlstads kommuns vision, Livskvalitet Karlstad 100 000, talar om riktningen för kommunens utveckling - framåt och uppåt. Visionen är större och mänskligare än bara en siffra. Den förklarar varför Karlstads kommun måste anta utmaningen att skapa en lockande livsmiljö med hög livskvalitet samtidigt som vi växer. Utvecklingen mot 100 000 invånare måste gå hand i hand med en hög livskvalitet. Värdegrunden är gemensam för kommunens alla verksamheter och talar om hur vi ska arbeta för att uppnå visionen och hur kommunens medarbetare ska förhålla sig till Karlstadsborna och till sina kollegor. Den grundläggande kärnan i värdegrunden är att vi är till för Karlstadsborna. 

I detta arbete är alla medarbetare en viktig pusselbit som bidrar med sin kompetens. Hos oss finns goda möjligheter till kompetensutveckling, karriär och att kombinera jobb med familj och fritid.

Ansökan

Välkommen med din ansökan. Ladda upp ditt CV och en videoansökan på länken nedan.Sista ansökningsdag är 20 november.

Läs mer och ansök här: www.higherambition.se

Kontakt

Vill du veta mer om hur det är att jobba i Karlstads kommun? Kontakta Christina Höök, e-post: christina.hook@karlstad.se

Vill du veta mer om Higher Ambition Program kontakta projektledaren på Effect Management, Maja Hedin, telefon 072 - 179 81 41, e-post: maja.hedin@effect.se  

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den