Näringsliv och arbete

Näringslivet i Karlstad

Flygfoto över Karlstad
Karlstad har många spännande arbetsgivare inom flera olika branscher.

Karlstad är regioncentrum i Värmland. Det är en stark besöks- och handelsstad som erbjuder stora arrangemang och ett brett shoppingutbud. Karlstad har även ett högt handelsindex och mycket kompetens inom till exempel massa, papper och förpackningar.

I Karlstad finns det många spännande arbetsgivare som erbjuder attraktiva och utmanande jobb inom flera olika branscher.

För att attrahera och behålla människor med hög kompetens skapar vi bra förutsättningar för näringslivet. Både etablerade och nya företag ska känna att de får stöd och uppmuntran, vi ska värna om småföretagarnas villkor och alla nyinflyttade ska känna sig välkomna. Vi vill att den goda livsmiljön i Karlstad ska locka både människor och företag.

Vi är stolta över att det finns cirka 9000 företag i Karlstads kommun. 

Fyra starka sidor

Karlstad har fyra sidor som är extra starka och som är viktiga för kommunens fortsatta utveckling:

Massa-, pappers- och förpackningsindustrin

Den främsta starka sidan är massa-, pappers- och förpackningsindustrin med klustret The Paper Province i spetsen. Inom The Paper Province samarbetar nästan 250 företag för att kunna utveckla nya tjänster och produkter inom förpackningsområdet, massa- och papperstillverkning samt energieffektivisering.

Tjänstesektorn

Den andra starka sidan är tjänstesektorn. Stiftelsen Compare fungerar där som en plattform för samverkan mellan ICT-företagen i regionen.

Karlstads universitet

Det tredje starka området är Karlstads universitet som erbjuder studenter både från Sverige och andra länder cirka 50 utbildningsprogram och 700 kurser inom till exempel humaniora, teknik, undervisning och vård.

Shopping och evenemang

Den fjärde starka sidan i Karlstad är besöks- och handelsnäringen som erbjuder stadens besökare en bred variation av shoppingutbud och evenemang. Det kan vara allt från shopping i ett av stadens köpcentrum till en fartfylld hockeymatch i Löfbergs Lila Arena.

Stora arbetsgivare i Karlstad

Karlstads 50 största arbetsgivare (excel) 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den