Världens möjligheter

Näringslivet i Karlstad

01:47 min

Världsunik kompetens och strategiskt läge! I Karlstad kan du arbeta i spännande branscher med hela världen som arbetsfält. I vår film möter du nio av våra 9 000 företag.

Spännande näringsliv

Här i Karlstad finns spännande och intressanta företag som ligger i framkant i sina branscher. Företag med ena foten i den värmländska entreprenörskulturen och den andra ute i världen. Karlstads företag finns inom många olika branscher och skapar hela tiden nya idéer, lösningar och produkter.

I denna film får du träffa några av alla våra innovativa företagare som bidrar till Karlstads tillväxt.

Starkaste branscherna

De starkaste branscherna i Karlstads kommun är byggbranschen, detaljhandeln och företagstjänster. Besöksnäringen är den snabbast växande branschen när det gäller antal anställda. Företagen finns i hela kommunen – både i tätorten och på landsbygden.

Hållbarhetsarbete i framkant

Hållbarhetsarbete med klimat, jämställdhet och mångfald genomsyrar näringslivet, till exempel genom att företagen väljer miljövänliga förpackningar, hållbara material och stimulerar till byggnation i träFöretagen nyttjar också digitaliseringen för att sprida kunskap om hållbara material över världen. Byggbranschen har utvecklat moderna arbetssätt inom partnering. 

Inom företagstjänster är Karlstad starkt när det gäller både bioekonomi, IT och digitaliserade välfärdstjänster – ett område som blir allt viktigare. Visste du att en fjärdedel av det papper som produceras i världen kommer från en maskin som gjorts i Karlstad?

Här hittar du en lista över Karlstads 50 största arbetsgivare.

En bra plats att leva och bo och verka i

Karlstad har ett högt handelsindex med en levande stadskärna och flera handelscentrum – samt e-handel av modernt stuk som växer så det knakar som en del av framtidens handel.

Genom närproducerad mat, roliga evenemang och flera entreprenörer som satsar på besökarens bästa i sina bolag möter vi gäster från hela världen och sätter Karlstad på kartan.

Uppdaterad den