Livsmedelsföretag

Aktuella livsmedelsprojekt

Pizzabagare

Här listar vi aktuella livsmedelsprojekt.

Oktober 2017: Redlighet - håller menyn vad den lovar?

Under oktober och november kontrollerar livsmedelsinspektörerna hur väl råvaror på restauranger och pizzerior stämmer överens med vad som presenteras i meny. Det finns livsmedel som har skyddade beteckningar och för sådana produkter gäller stänga regler för till exempel ingredienser,  tillverkningsprocessen och tillverkningsland. Exempel på livsmedel som har skyddade beteckningar är fetaost, Parmaskinka och Gorgonzola. Om du som kund serveras något annat än vad som presenteras i menyn blir du vilseledd och lurad, det kan även innebära en allergenrisk.

Här är hela rapporten "Håller menyn vad den lovar? oktober 2017"

Januari 2017: Information om allergener i oförpackad mat

Hösten 2016 kontrollerade kommunens livsmedelsinspektörer hur väl Karlstads restauranger, kaféer och delikatessdiskar informerar om allergiframkallande ämnen, allergener, i sin mat. Resultatet visar att de allra flesta kunde berätta om eventuella allergener i den mat de erbjöd, men också att många saknade en informationsskylt som krävs i samband med försäljning. 

Här är hela rapporten  "Information om allergener i oförpackad mat januari 2017"

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den