Näringsliv och arbete

Expandera eller flytta hit ditt företag

Sola i Karlstad står staty vid Klarälvens strand i centrala Karlstad.

Är du på gång att expandera, exploatera eller flytta din verksamhet? Karlstads kommun och Karlstads Business Region är den perfekta platsen för din verksamhet. Varmt välkommen till oss!

Karlstad Business Region är en expansiv region med liv, rörelse och dynamik där det alltid händer intressanta saker inom näringsliv, kultur, idrott och handel.

Här finns de stora evenemangen, ett högt handelsindex och mycket kompetens samlad kring skogsindustri, verkstadsindustri, ICT (IT & Telekom) och konsultverksamheter inom teknik, ekonomi och reklam. På Karlstads universitet finns framtidens medarbetare och här tas många internationella kontakter.

Karlstadsregionen är en öppen och inspirerande region som vi gärna visar upp. Det finns många skäl för dig som företagare att etablera dig i vår region.

  • Utmärkt infrastruktur och strategiskt läge. Inom ett par timmar når du Oslo, Stockholm och Göteborg. Från Karlstad Airport når du enkelt Europas viktigaste internationella flygförbindelser.
  • Världsledande exportindustri. Vi har en världsledande exportinriktad industri med flera framstående kluster och nätverk.
  • Attraktiv livsmiljö. Vi har ett vackert läge med närhet till landet, skog och naturupplevelser, Klarälven och Vänerns blåa vatten samt stadens puls och kulturliv.
  • Goda kommunikationer. Vi har kollektivtrafik med nöjda kunder och det är nära till allt. Du får bra jobbpendling och når hela regionen inom en halvtimme.
  • Konkurrenskraftiga priser. Vi har bra, konkurrenskraftiga priser på fastigheter, lokaler och mark.

Uppdaterad den